MULTIKONGRES U BEOGRADU: 60 manifestacija iz oblasti, ljudskih prava, ekonomije, obrazovanja, evrointegracija...
Foto: Pr

Serbian Visions

MULTIKONGRES U BEOGRADU: 60 manifestacija iz oblasti, ljudskih prava, ekonomije, obrazovanja, evrointegracija...

InfoBiz -

BEOGRAD - Na trećem multikongresu Serbian Visions koji je svečano otvoren u petak uveče, okupiće se tokom vikedna brojne nevadine oraganizacije, stručne asocijacije i privrednici i održati 60 dvočasovnih manifestacija iz raznih oblasti, ljudskih prava, ekonomije, obrazovanja, evrointegracija, bezbednosti, inovacija i drugih.

Predviđena su predavanja, radionice, projekcije filomova, prezentacije, diskusije.

Organizator multikogresa je Nemačko-sprska privredna komora u saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Kako je najavljeno ulaz je besplatan i očekuje se oko 4. 000 posetilaca.

Trojstvo vlade, privrede i civilnog sektora je motor za napredak, to je najbolji put za bolju budućnsot, rekao je predsednik Nemačko-srpske privredne komore Ronald Zeliger, koji je istakao da je manifestacije jedinstvena platforma za učešće mnogih preduzeća.

Ovo je vizija koja proističe iz same Srbije, naveo je Zeliger govoreći o manifestaciji.

Državni sekretar ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Stevan Nikčević je istakao da se mnoge teme na Serbian Visinos poklapaju sa pregovaračkim poglavljima u pristupanju Evropskoj uniji.

On je podsetio i da je Nemačka jedan od glavnih spoljnotrgovinskih partnera Srbije i da učešće nemačkih investitora govori o njihovom velikom poverenju prema Srbiji.

Na svečanom otvaranju dodeljene su i dve plakete i to za najbolju viziju Centralno evropskom forumu za razvoj(CEDEF) i za najbolji društveni razvoj Komitetu pravnika za ljudska prava(Yukom).

(Kurir.rs / Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track