JEDINSTVENI IZUMI: Srpske pametne klupe osvojile Abu Dabi
Foto: Promo

Inovacije novosadske kompanije

JEDINSTVENI IZUMI: Srpske pametne klupe osvojile Abu Dabi

InfoBiz -

Pored klupa koje se napajaju na solarni pogon, kompanija „PetroSolar“ patentirala je i pametno autobusko stajalište i solarni reklamni totem

Srpska kompanija „PetroSolar“ isporučila je Ujedinjenim Arapskim Emiratima prve modele svojih pametnih klupa koje se napajaju solarnom energijom, a koje su postavljene u Masdar parku u Abu Dabiju.

- Klupe poseduju nezavisno LED osvetljenje, prednju i zadnju poziciju za reklamiranje, USB punjače za mobilne uređaje, vaj-faj internet, kao i klupu za odmor dužine metar i po. Kompletan sistem je zatvorenog tipa i napaja se isključivo solarnom energijom, što ih čini idealnim za postavljanje na raznim gradskim i vangradskim lokacijama - trgovima, tvrđavama, turističkim lokacijama, šetalištima, vidikovcima, plažama, parkovima - ističe za Kurir Lazar Jošanov, autor inovacija „PetroSolara“.

Masdar park

GASTRONOMIJA NA SOLARNI POGON

Masdar park u Abu Dabiju, gde su smeštene i srpske pametne klupe, potpuno je nova gastronomska destinacija s restoranima i kafićima, gde se električna energija dobija iz solarnih ćelija, a svi objekti su izgrađeni od recikliranih materijala. Park poseduje i bioskop, za koji se električna energija dobija iz električnih bicikala koji je generišu.

foto: Promo

Ova kompanija iz Novog Sada razvila je tri različita inovativna proizvoda, tako da pored pametne klupe pravi i solarni reklamni totem, kao i pametno autobusko stajalište.

- Za pravljenje prototipova ova tri proizvoda uloženo je više od 20.000 evra. Zahvaljujući ovoj inovaciji, mi smo jedinstveni, jer ovakvi proizvodi ne postoje nigde na svetu. U zavisnosti od želje naručioca, postoji mogućnost instalacije brojnih dodataka na klupe, kao što su interaktivni monitori, kamere za nadzor, senzori za praćenje buke, kao i senzori za praćenje kvaliteta vazduha - ističe Jošanov.

ŠTA POSEDUJU KLUPE

- Nezavisno LED osvetljenje

- Prednju i zadnju poziciju za reklame

- USB punjače za mobilne uređaje

- Vaj-faj internet

Kurir / Silvija Slamnig

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track