SINDIKAT NEZAVISNOST ODUSTAO OD ŠTRAJKA UPOZORENJA: Uprava Fijata da ispuni obećanja!
Foto: Fonet

PODSEĆAJU NADLEŽNE

SINDIKAT NEZAVISNOST ODUSTAO OD ŠTRAJKA UPOZORENJA: Uprava Fijata da ispuni obećanja!

InfoBiz -

Ujedinjeni gradski sindikat (UGS) Nezavisnost kompanije Fijat Krajsler automobili (FCA) odustao je od ranije za danas zakazanog jednočasovnog štrajka upozorenja.

Predsednik UGS u FCA Zoran Stanić izjavio je da je tako odlučeno, jer rukovodstvo fabrike nije potpisalo obaveštenje o održavanju štrajka. Sa nepotpisanim obaveštenjem bi postojala opasnost da se štrajkačima vreme od pola sata provedeno u štrajku računa kao neopravdan izostanak sa posla i time znatno umanji predstojeći novogodišnji bonus, rekao je Stanić.

Štrajke je trebalo da bude organizovan kako bi podsetili rukovodstvo fabrike da nije ispunilo ništa od onoga što su se dogovorili posle letošnjeg štrajka.

Stanić je ranije istakao je da će obustava rada na radnim mestima trajati od 13.30 do 14.30 i obuhvatiće obe smene.

- Osim malog povećanja plata za oko 800 ili 900 dinara u avgustu, ništa drugo nije ispunjeno. Dogovorili smo se da se zaposle novi radnici kako bi se postojeći rasteretili, ali ne samo da niko nije zaposlen već je stanje još gore jer su još neki radnici otišli iz fabrike. Komisija je trebalo da utvrdi opterećenost radnika na svakom radnom mestu, a niko tu komisiju nije video. Obećana nam je i isplata bonusa za 2017. u februaru sledeće godine, kao i povećanje plata za šest odsto. Pošto idemo na jednomesečni odmor, želimo da podsetimo poslovodstvo da ne zaborave da postoje problemi - objasnio je Stanić za Kurir.

S. T. - Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: EVO zbog čega Nebojša Čović može da bude osuđen na 12 godina zatvora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track