VUČIĆ POSETIO ŽELEZARU U SMEDEREVU: Fabrika prihodovala 317 miliona dolara više nego prošle godine
Foto: Fonet TV

poslovna poseta

VUČIĆ POSETIO ŽELEZARU U SMEDEREVU: Fabrika prihodovala 317 miliona dolara više nego prošle godine

InfoBiz -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom HBIS Grupe Ju Jongom, kojem je, kao i predsedniku Kine Si Đinpingu, zahvalio za očuvanje i uspešno poslovanje Železare Smederevo koja je proizvela 1,5 miliona tona čelika ove godine.

Ju Jong je informisao Vučića o rezultatima poslovanja u 2017. godini, u kojoj je proizvedeno 1,5 miliona tona čelika, saopštila je Pres služba predsednika Srbije. Ostvareni prihod iznosi 750 miliona dolara u odnosu na 433 miliona dolara ostvarenih prošle godine, dok su ukupne investicije u Železaru u 2017. godini iznosile 160 miliona dolara.

Ju je izneo planove za narednu godinu, kojima je predviđena proizvodnja 1,8 miliona tona čelika, uz ukupni prihod od milijardu dolara.

Kompanija HESTIL konstantno radi na poboljšanju radnog okruženja, uslova rada i aktivno promoviše obuku osoblja, koristeći pomoć kineskog Ministarstva trgovine u organizaciji obuka u inostranstvu, što je Vučić pozdravio.

Ju Jong je Vučića informisao o razvoju industrijske zone Smederevo i iskazao nameru da u sledećoj godini HBIS Grupa dovede značajan broj kompanija iz Kine, koje bi otvorile svoje proizvodne pogone u toj zoni.

Vučić je istakao da je imresioniran rezultatima koje je HESTIL postigao u veoma kratkom roku i dodao da će Srbija ostati posvećena bliskoj saradnji Vlade i te kompanije.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Fonet TV

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! MUŽ PUCAO U ŽENU NA SRED ULICE! Još jedno porodično nasilje?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track