BRNABIĆ PREDSTAVLJENI REZULTATI: Ove godine prihod Železare Smederevo 750 miliona dolara
Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

sastanak

BRNABIĆ PREDSTAVLJENI REZULTATI: Ove godine prihod Železare Smederevo 750 miliona dolara

InfoBiz -

SMEDEREVO - "Železara Smederevo" je ove godine proizvela 1,5 miliona tona čelika i ostvarila prihod od 750 miliona dolara, što je znatno više nego u prošloj godini, izvestio je danas predsednik HBIS Grupe Ju Jong predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić.

On je, govoreći o planovima "Železare Smederevo", istakao da je za narednu godinu projektovana proizvodnja od 1,8 MILIONA tona čelika i prihod od milijardu dolara, saopštila je vladina Kancealrija za saradnju s medijima.

Ju je, takođe, izvestio premijerku Brnabić da su ispunjeni planovi kada su u pitanju investicije u Železari, naročito u oblasti infrastrukture, obnove postrojenja i zaštite životne sredine.

On je najavio da će nastaviti kontinuiran rad na poboljšanju uslova rada i radnom okruženju i obukama zaposlenih.

Na sastanku je bilo reči i o razvoju srpsko-kineskog industrijskog parka, zamišljenog kao zajedničko preduzeće, koji će omogućiti dolazak većeg broja kineskih investitora u Srbiju.

Predsednica Vlade čestitala je predstavnicima HBIS grupe na postignutim rezultatima i istakla da će Vlada Srbije sa svojim resornim ministarstvima nastaviti da pruža svu neophodnu pomoć, kako bi "Železara Smederevo" nastavila da ostvaruje dobre rezultate.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Slobodan Miljević)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! MUŽ PUCAO U ŽENU NA SRED ULICE! Još jedno porodično nasilje?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track