VINO KOJE DIŽE IZ MRTVIH: Originalna ideja kamenoresca i štampara
Foto: Promo

HIT PRIČA

VINO KOJE DIŽE IZ MRTVIH: Originalna ideja kamenoresca i štampara

InfoBiz -

Zamisao Jovan Milenković i Marko Milovanović iz Kragujevca lansirali su svoj brend vina „40 dana“, koje je uz kreativnu reklamnu kampanju na internetu planulo širom Šumadije

Originalna ideja kamenoresca Jovana Milenkovića i vlasnika štamparije „Idea“ Marka Milovanovića iz Kragujevca, da proizvedu vino „40 dana“ uz reklamnu krilaticu „vino koje diže iz mrtvih“, postala je hit u glavnom gradu Šumadije.

- Sve je krenulo kao šala. Pomislili smo da ako svi ostali imaju svoje brendove, što i mi kamenoresci ne bismo krstili stvari kakvim jesu. Kreativni tim štamparije „Idea“ dizajnirao je etikete i postavili smo projekat na Fejsbuk. A onda je krenula lavina - kroz smeh priča Milenković.

Preporuke za ovo vino, koje je ipak proizvedeno po najvišim standardima, u seriji oko 200 flaša za lične potrebe, praćene su crnim humorom.

foto: Privatna Arhiva

Plodno zemljište

„Kombinacija plodnog zemljišta, odgovarajuće nadmorske visine i umerene klime na Bozmanskom groblju pružaju idealne uslove za dobijanje kvalitetnog vina“, jedna je od reklamnih krilatica. Naglašava se i da geografska oznaka vina, a to je gradsko groblje „Bozman“, podrazumeva da grožđe, a samim tim i vino, prođu određene tretmane da bi nosili geografsku oznaku. Vinarija je dobila logično ime - „Bozman“.

- Da smo imali 20.000 flaša, prodali bismo ih. Nastala je ludnica na društvenim mrežama. Ljudima se dopala ideja - priča kroz smeh Milenković.

foto: Privatna Arhiva

Nema cenu

Idejni tvorci ovog brenda i šaljive reklamne kampanje ipak nemaju nameru da se ozbiljno bave proizvodnjom i osvajanjem tržišta. Čak nisu ni formirali cenu svog proizvoda, iako im je stiglo mnogo porudžbina. Ali zato su dobar deo svoje proizvodnje podelili najbližim prijateljima.

stajling primeren kampanji... Jovan Milenković, foto: Privatna Arhiva
foto: Promo

Kontrola tehnologa

ROZE PO NAJVIŠIM STANDARDIMA

Iako je ovaj biznis poduhvat kamenoresca i štampara krenuo kao šala, vino je proizvedeno po najvišim standardima.

U njegovoj proizvodnji učestvovali su odlični tehnolozi, koji su napravili vrlo kvalitetno vino roze.

Kurir / Dragomir Ilić

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja