NAPLATNA RAMPA NA KORIDORU 10 POČINJE DA RADI 1. JANUARA: Putarina ka Bugarskoj 190 dinara
Foto: Ministarstvo građevine i saobraćaja

otvoreni sistem naplate

NAPLATNA RAMPA NA KORIDORU 10 POČINJE DA RADI 1. JANUARA: Putarina ka Bugarskoj 190 dinara

InfoBiz -

Taksu će plaćati samo vozači automobila koji idu za Bugarsku i koji iz nje dolaze.Stanovnici Pirota, Dimitrovgrada i ostalih mesta na trasi moći će još nekoliko meseci da se voze novom saobraćajnicom besplatno

BEOGRAD - Naplatna rampa na Koridoru 10 počinje da radi 1. januara. Naplata putarine na istočnom kraku Koridora 10 kod Dimitrovgrada počeće 1. januara.

Pošto će biti uveden otvoren sistem naplate, "taksu" za prolaz novim deonicama od 190 dinara, praktično će plaćati samo vozači automobila koji idu za Bugarsku i koji iz nje dolaze, jer se rampa nalazi u neposrednoj blizini granice.

Prolaz za kombi vozila će biti 280 dinara, dok će autobusi plaćati 560, a kamioni 1.120 dinara.

foto: Nebojša Mandić

Stanovnici Pirota, Dimitrovgrada i ostalih mesta na trasi moći će još nekoliko meseci da se voze novom saobraćajnicom besplatno, dok se ne postave bočne naplatne rampe.

- Ovakav režim naplate putarine biće na snazi sve do okončanja radova na istočnom i južnom kraku Koridora 10, kada će se stvoriti uslovi za uspostavljanje zatvorenog sistema naplate putarine i na ovoj deonici - objašnjavaju u "Putevima Srbije".

- Na naplatnoj stanici "Dimitrovgrad" ima ukupno osam saobraćajnih kanala, a na njoj će biti angažovano 37 radnika, koji su uspešno prošli obuku.

foto: Shutterstock/Ilustracija

Istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Bugarskom, dug je oko 86,9 kilometara. Pročitajte još: Putarina od Niša do Bugarske novim asfaltom će se naplaćivati po ovom cenovniku

Sa završetkom obilaznice, koja se ovih dana privodi kraju, do kompletiranja ove trase preostaju još radovi na oko osam kilometara na deonici od Staničenja do Pirota, kao i oko 12 kilometara od tunela Bancarevo do Crvene Reke.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Z. R./Foto: Ministarstvo saobraćaja)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KUĆA GOTOVA ZA 24 SATA, A CENA SMEŠNA! Ruska tehnologija obezbeđuje svima krov nad glavom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track