SRBIJA IMA ŠTA DA POKAŽE: Predstavnik Sajma turizma u Beču pozvao našu zemlju da bude partner Austriji
Foto: Promo

Mr Paul Hamerl obećao pomoć u predstavljanju srpskog turizma

SRBIJA IMA ŠTA DA POKAŽE: Predstavnik Sajma turizma u Beču pozvao našu zemlju da bude partner Austriji

InfoBiz -

Direktor kancelarije za komunikaciju sa medijima Sajma turizma u Beču, magistar Paul Hamerl uputio je poziv Srbiji da, na sledećem sajmu uzme veće učešće na Sajmu, čak i kao zemlja partner.

foto: Promo

"Prošle godine nam je zemlja partner bila Poljska, ove godine Španija i te zemlje su u tom trenutku najzastupljenije na Sajmu. Srbija bi mogla sledeće godine da predstavi sve svoje regije pojedinačno, jer vaša zemlja ima izuzetnu istoriju, kulturu, gastronomiju, folklor", kaže mr Paul Hamerl.

Dodaje da je problem Srbije što nema dugu tradiciju u turizmu kao što su to imale Slovenija i Hrvatska, ali da je vreme da se svet upozna sa lepotama mnogobrojnih destinacija kojih ima u našoj zemlji.

"Sajam u Beču je prava prilika za predstavljanje Srbije jer je ove godine akreditovano 800 medija iz 80 zemalja. Broj posetilaca je veći od 150.000 a Austrijanci su poznati kao narod koji voli putovanja i upoznavanje novih turističkih destinacija. Jedna Austrijska porodica troši u proseku 2.750 evra za odmor, tako da su naši turisti jako traženi gosti u bilo kojoj zemlji", objašnjava gospodin Hamerl ističući da Austrija nema problema što njihovi građani posećuju druge destinacije jer su i sami izuzetno razvijena turistička zemlja sa preko 143 miliona noćenja u prošloj godini.

Na kraju, kaže da je jednom bio u Srbiji i to prošle godine na Sajam turizma u Novom Sadu, i da je samo na kratko video neke naše ponude, ali bi želeo da vidi Srbiju sledeće godine kao njihovog partnera pri tom obećavši svu pomoć u predstavljanju Srpkog turizma.

(Kurir.rs/Biljana Petrović/Foto: Promo)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track