VUČIĆ PORUČIO JAPANSKIM PRIVREDNICIMA: Teško da ćete naći uslove za investiranje kao ovde
Foto: Zorana Jevtić

sastanak delegacija

VUČIĆ PORUČIO JAPANSKIM PRIVREDNICIMA: Teško da ćete naći uslove za investiranje kao ovde

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas japanskim privrednicima da nigde neće naći tako dobre uslove za investiranje kao u Srbiji, kao i da država može da pomogne raznim subvencijama.

Vučić je, na sastanku delegacija Srbije i Japana sa privrednicima dve zemlje, naveo i da japanske firme koje budu poslovale u Srbiji time mogu da da obezbede "najšire domete" u spoljnoj trgovini, uz podsećanje da Srbija ima sporazume o slobodnoj trgovini sa kompletnim regionom, EU, Turskom, Rusijom, Belorusijom, Kazahstanom, ali i drugim zemljama Evroazijske unije.

foto: Zorana Jevtić

"Možda će vam se, poštovani prijatelji iz Japana, učiniti nepristojnim ono što ću reći, ali ja zaista mislim da japanske kompanije ne mogu da pronađu bolje mesto za ostvarenje svojih profita i poslovnih interesa i za ostvarenje dobrih rezultata u ekonomiji, od Srbije", rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je izrazio uverenje da Srbija i Japan mogu u kratkom roku višestruko da uvećaju trgovinsku razmenu On je, takođe, rekao da su samo u prethodnih nekoliko meseci postignuti dogovori sa japanskim kompanijama, kao što je Micubiši, koji je pobedio na tenderu za jedan projekat u TENT-u u Obrenovcu, pomenuo je i japansko-francuski konzorcijum Itoću koji je pobedio na konkursu za deponiju u Vinči, te podsetio da je nedavno otvorena fabrika Jazaki u Šapcu.

foto: Zorana Jevtić

Predsednik Srbije je naglasio da će japanski partneri teško moći da nađu bolje mesto od Srbije u Evropi i kada je reč o radnoj snazi, koja je kod nas veoma kvalitetna, vredna i obrazovana.

"Kao država imamo značajne mogućnosti da raznovrsnim subvenicjma pomognemo vaša ulaganja i zato vam kažem da napravite tu računicu i molim vas da se odlučite za ulaganja i vaše veće prisustvo u Srbiji", podvukao je Vučić.

foto: Zorana Jevtić

On je još jednom zahvalio japanskom premijeru Šinzo Abeu što je došao u posetu Srbiji i dodao da želi da ohrabri privrednike na veću saradnju sa Japanom.

"Mi želimo i uveren sam da je to vizija premijera Abea da mi, u Srbiji, budemo deo 'Abenomiksa' kako se to popularno širom sveta kaže. U Srbiji ćete imati lojalnog, korektnog i iskrenog partnera", poručio je Vučić.

foto: Zorana Jevtić

Sastanku su prisustvovali predstavnici 16 japanskih, globalnih kompanija i 16 srpskih kompanija, kao i delegacije dve zemlje. U srpskoj delegaciji su bili premijerka Ana Brnabić, ministri Ivica Dačić, Zorana Mihajlović, Aleksandar Antić, Goran Trivan, Goran Knežević, Rasim Ljajić, Branislav Nedimović, Jadranka Joksimović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VUČIĆ DOČEKAO ABEA UZ NAJVIŠE DRŽAVNE POČASTI: Prvi japanski premijer u Srbiji posle 30 godina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track