AMERIČKI DIPLOMATA SA MLADIM MENADŽEROM U BEOGRADU: Podrška strategiji za razvoj IT u regionu
Foto: Kurir

RIČARD HAS POSETIO SRBIJU

AMERIČKI DIPLOMATA SA MLADIM MENADŽEROM U BEOGRADU: Podrška strategiji za razvoj IT u regionu

InfoBiz -

Vladimir Cvetković, jedan od najboljih mladih ICT menadžera sto je i americka privredna komora potvrdila i Ričard Nejtan Has, predsednik Saveta za spoljne odnose SAD (CFR) održali su zajednički sastanak.

Na neformalnom ručku na kome se raspravljalo i o tome u kom smeru treba da se kreće i razvija IT u regionu, Ričard N. Has, izrazio je pozitivno mišljenje i dao maksimalnu podršku ideji i strategiji koju mu je prezentovao Cvetković.

Savet za spoljne odnose osnovan je 1921. godine i predstavlja neprofitnu organizaciju, specijalizovanu za američku spoljnu politiku i međunarodne odnose.

Sa sedištem u Njujorku i još jednim u Vašingtonu, ova organizacija broji 4.900 članova, među kojima su i visoki političari, više od desetak sekretara države, direktori CIA, bankari, advokati, profesori i eminentne medijske ličnosti, i najveće kompanije SAD.

Sastanci CFR okupljaju vladine zvaničnike, globalne poslovne lidere i istaknute visokoobrazovane članove u cilju diskusije o međunarodnim pitanjima.

Ričard Has autor je knjige "Svet u neredu" (A World in Disarray) koja se promoviše u Beogradu, u organizaciji Centra za međunarodne odnose i održivi razvoj (CIRSD).

Has (66) je iskusni američki diplomata, koji je na čelu Saveta za spoljne odnose od 2003. godine, a pre toga bio je direktor za planiranje politike u Stejt departmentu i savetnik nekadašnjeg državnog sekretara Kolina Pauela i predsednika Džordža Buša od 1989. godine do 1993.

Has je objavio 13 knjiga, od kojih je 12 o američkoj spoljnoj politici, a jedna o menadžmentu.

Podsetimo, on se danas sastao i sa premijerkom Anom Brnabić.

Kurir.rs Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track