GUST RASPORED: Vučić sa Trampom i Merkelovom u Davosu
Foto: Reuters, AP, Zorana Jevtić

Stiže na Svetski ekonomski forum

GUST RASPORED: Vučić sa Trampom i Merkelovom u Davosu

InfoBiz -

Šef države obratiće se na skupu na temu „Evropa u svetu“, a imaće priliku i da na marginama razgovara sa svetskim liderima

Srbija će ove godine na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu nastupiti u najjačem sastavu - osim premijerke Ane Brnabić, predsednik Aleksandar Vučić prisustvovaće brojnim skupovima na kojima će učestvovati i visoki zvaničnici poput Angele Merkel, Emanuela Makrona, Žan-Kloda Junkera i predsednika SAD Donalda Trampa.

Dugoročni razvoj

Na forumu svetskih ekonomskih lidera Vučić će se obratiti na skupu na temu „Evropa u svetu“ iz ugla regiona zapadnog Balkana i sa liderima regiona učestvovati na sesiji o ubrzanom procesu dugoročnog razvoja zapadnog Balkana. Srpski predsednik prisustvovaće i diskusiji na temu „Novi lideri za Evropu“.

Tokom trodnevnog boravka u Davosu, Vučić će imati odvojene susrete sa evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, predsednikom Poljske Andžejem Dudom, a predviđeni su i susreti sa drugim zvaničnicima i privrednicima, među kojima je i izvršni direktor kompanije „Ariston termo“ Paolo Merloni.

Tema i Makedonija

Tokom jučerašnjeg dana iz Bele kuće stigla je najava da predsednik SAD Donald Tramp ipak planira da dođe u Davos.

Inače, na marginama Svetskog ekonomskog foruma planirano je da se sastanu i premijeri Grčke i Makedonije Aleksis Cipras i Zoran Zaev kako bi razmotrili najnovije predloge posrednika UN Metjua Nimica o novom imenu Makedonije.

Kurir / S. Đurić

Foto: Zorana Jevtić, Reuters, AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: OSMI DAN OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! Otkrivamo šta je prethodilo likvidaciji!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track