SVETSKA ELITA U DAVOSU: Predsednik Vučić od danas na Svetskom ekonomskom forumu
Foto: Fonet/Arhivska fotografija

predsednik Srbije obratiće se skupu na temu "Evropa u svetu"

SVETSKA ELITA U DAVOSU: Predsednik Vučić od danas na Svetskom ekonomskom forumu

InfoBiz -

DAVOS - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od danas do 26. januara u Davosu, gde će učestovati na 48. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

Predsednik Vučić prisustvovaće skupovima na kojima će se obratiti nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, kao i predsednik SAD Donald Tramp.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Srbije obratiće se skupu na temu "Evropa u svetu" iz ugla regiona Zapadnog Balkana i sa liderima regiona učestvovati na sesiji o ubrzanom procesu dugoročnog razvoja Zapadnog Balkana, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Srpski predsednik prisustovaće i diskusiji na temu "Novi lideri za Evropu".

Tokom trodnevnog boravka u Davosu, predsednik Vučić imaće odvojene susrete sa Evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, predsednikom Poljske Andžejem Dudom, a predviđeni su i susreti sa drugim zvaničnicima i privrednicima, među kojima je i izvršni direktor kompanije Ariston Termo Paolo Merloni, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: OSMI DAN OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! Otkrivamo šta je prethodilo likvidaciji!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track