VUČIĆ U DAVOSU: Danas sa Hanom i svetskim ekonomskim liderima
Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije na skupu svetske elite

VUČIĆ U DAVOSU: Danas sa Hanom i svetskim ekonomskim liderima

InfoBiz -

Očekuje se da Brnabićeva ovog jutra učestvuje u diskusiji "Novi lideri za Evropu", tokom koje će govoriti o izazovima sa kojima se suočavaju Srbija i ovaj region

DAVOS/BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja učešće na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

U delegaciji Srbije sa predsednikom Vučićem je i premijerka Ana Brnabić, koja prvi put u tom svojstvu boravi na Forumu.

Vučić će se danas, kako je planirano, na marginama foruma sastati sa evropskim komesarom za politiku susedstva i proširenje Johanesom Hanom.

foto: Predsedništvo Srbije

U okviru foruma, planirano je da članovi naše delegacije danas prisustvuju ručku sa svetskim ekonomskim liderima, gde se očekuje diskusija na temu "Izgradnja zajedničke budućnosti u podeljenom svetu", što je izvanični naziv ovogodišnjeg foruma."

Iz kabineta predsednika najavljeno je da će se u drugom delu diskusije, koja je nazvana "Nove mogućnosti za Evropu", Vučić obratiti učesnicima skupa. Predviđeno je da govori iz ugla interesa regiona zapadnog Balkan.

Očekuje se da Brnabić ovog jutra učestvuje u diskusiji "Novi lideri za Evropu", tokom koje će govoriti o izazovima sa kojima se suočavaju Srbija i ovaj region.

foto: Predsedništvo Srbije

"Novi lideri za Ervopu" su nova grupa, koja je prošle godine osnovana pri Svetskom ekonomskom forumu, a čiji je zadatak da se, pre svega, fokusira na temu digitalizacije, piše Politika. Izlaganje Brnabićeve će iz publike pratiti predsednik Vučić, a u diskusiji će učestvovati i irski premijer Leo Varadkar.

Osim Brnabić, za govornicom će se naći i premijer Poljske Mateus Moravjecki, potpredsednik Evropske komisije Jirki Katainen, ministarka odgovorna za bugarsko predsedavanje EU Ljiljana Pavlova, ministar evropskih poslova Crne Gore Andrija Pejović, zamenik premijera Belgije zadužen za digitalnu agendu i razvojnu saradnju Aleksandar de Kro i zamenik premijera Turske Mehmed Šimšek.

Očekuje da će se učesnicima obratiti i Džared Kušner, savetnik i zet američkog predsednika Donalda Trampa.

foto: Predsedništvo Srbije

U petak, 26. januara, Vučić će, zajedno sa regionalnim liderima, učestvovati u sesiji "Ubrzanje dugoročnog razvoja zapadnog Balkana".

Tokom trodnevnog boravka u Davosu, Vučić će se susreti sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom, a predviđeni su susreti sa drugim zvaničnicima i privrednicima, među kojima je i izvršni direktor kompanije "Ariston termo" Paolo Merloni.

Na marginama ekonomskog foruma, Vučić se prethodnih dana susreo sa nizom evropskim i svetskih zvaničnika. Imao je kraći razgovor sa predsednikom Francuske Manuelom Makronom susreo se sa albanskim i italijanskim premijerima Edijem Ramom i Paolom Djentilonijem, španskim kraljem Felipeom... šeficom za regionalne strategije Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin...

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kancelarija predsednika Republike)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! EKSKLUZIVNO! IVANOVIĆA UBILA DVOJICA?! Novi detalji vezani za ubistvo u Kosovskoj Mitrovici!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja