INVESTICIJA: Umesto Južnog gradićemo Srpski tok
Foto: Fonet, Beta

Gasovod do Bugarske

INVESTICIJA: Umesto Južnog gradićemo Srpski tok

InfoBiz -

Gasovod Niš-Dimitrovgrad je jedan od prioriteta Vlade, u fazi je projektovanja i uskoro počinje gradnja, poručila je Brnabićeva

Premijerka Srbije Ana Brnabić potvrdila je da će se umesto gasovoda „Južni tok“ uskoro graditi „Srpski tok“, sa trasom od Bugarske do Srbije.

Ona je takođe rekla da će preduzeće „Južni tok“, koje je formirano zbog projekta istoimenog gasovoda, uskoro biti preimenovano u „Srpski tok“.

- Trenutno projektujemo (gasovod) Niš-Dimitrovgrad i verujem da ćemo uskoro početi i da gradimo - rekla je Brnabićeva.

Kako kaže, to je plan Vlade i jedan od njenih prioriteta u okviru Berlinskog procesa - gasovod ka Bugarskoj, koja postaje jedno od gasnih čvorišta ovog dela Evrope preko „Turskog toka“.

- Govori se i o LNG terminalu tečnog naftnog gasa u Aleksandropolosu, koji će ići prema Grčkoj. I to je svakako jedan od naših alternativnih izvora gasa i pametnih energetskih politika - dodala je premijerka.

Mediji su ranije objavili, pozivajući se na nezvanične informacije, da će se zbog ovakvih planova „Srbijagas“ zadužiti kratkoročnim kreditom od 15 miliona evra, a taj novac je namenjen za dodatno uvećanje kapitala.

Komplikovano s Hrvatima

NEMA RAZLOGA ZA PROTESTNU NOTU

Premijerka je izjavila da su odnosi Srbije s Hrvatskom uvek komplikovani, ali da ne vidi povod za protestnu notu koju je Hrvatska uputila našoj zemlji zbog izložbe o Jasenovcu u UN.

- Hrvatska je trebalo da podrži tu izložbu da bi se obeležile strašne stvari koje su se desile u Drugom svetskom ratu kako se nikad više ne bi ponovile - rekla je Brnabićeva.

Kurir / E.K.

Foto: Fonet, Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track