SINDIKALCI ZASTAVA ORUŽJA BEZ DOGOVORA SA MINISTROM: Oružari traže bonus od 25.000, država im nudi manje od pola
Foto: Fonet/Ministarstvo odbrane Srbije

oružari u štrajku

SINDIKALCI ZASTAVA ORUŽJA BEZ DOGOVORA SA MINISTROM: Oružari traže bonus od 25.000, država im nudi manje od pola

InfoBiz -

Predsednik Samostalnog sindikata fabrike "Zastava oružje" Dragan Ilić rekao je da na današnjem sastanku predstavnika sindikata sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom u Beogradu izraženo razumevanje ali nije došlo do "približavanja stavova" o zahtevima zbog kojih je prošlog četvrtka organizovan jednočasovni štrajk upozorenja u fabrici.

Prema rečima Ilića, oružarima je povodom zahteva o isplati bonusa od po 25.000 dinara, poručeno da nije moguće isplatiti iznos viši od 10.000 dinara.

U vezi sa ukazivanjem sindikata na loše poslovanje fabrike i odgovornost rukovodstva za to, u ministarstvu se nisu složili, navodeći da je poslovanje fabrike pozitivno.

Ilić je rekao da će tokom dana biti održan sastanak Štrajkačkog odbora sa predstavnicima Nadzornog odbora fabrike, posle čega će biti doneta odluka o daljim koracima u cilju ostvarenja zahteva.

Oružari su u četvrtak, 25. januara održali jednočasovni prekid rada na radnim mestima, protestujući zbog toga što direktor radnicima u traženom roku, do 19. januara nije isplatio bonus od po 25.000 dinara.

Vlada i resorno ministarstvo su obavešteni o lošim poslovnim rezultatima fabrike u poslednjih nekoliko godina i ukazano je na odgovornost rukovodstva za to.

Zatraženo je i da se fabrika izuzme iz najavljene privatizacije zbog strateškog značaja koji ima. Istog dana je direktor Zastava oružje Milojko Brzaković na konferenciji za novinare dematovao navode sindikata o poslovanju fabrike i optužio čelnike sindikata da manipulišu radnicima zarad ličnih interesa i iz nezadovoljstva što su im ukinute "privilegije" koje su ranije imali u fabrici.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Fonet/Ministarstvo odbrane Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track