SRBIJA DRUGA PO VAŽNOSTI ZA SLOVENAČKE INVESTICIJE Cerar: Investirali smo milijardu evra i zaposlili 25.000 ljudi
Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

ekonomski odnosi

SRBIJA DRUGA PO VAŽNOSTI ZA SLOVENAČKE INVESTICIJE Cerar: Investirali smo milijardu evra i zaposlili 25.000 ljudi

InfoBiz -

Srbija je među najvažnijim stranim trgovinskim partnerima Slovenije i važna destinacija za slovenačke investicije, izjavio je danas slovenački premijer Miro Cerar.

"U Srbiji radi više od 1.500 preduzeća koja su u potpunom ili delimičnom vlasništvu Slovenaca i zapošljavaju 25.000 radnika", rekao je Cerar na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskom premijerkom Anom Brnabić.

Srbija je za Sloveniju, kako je istakao, druga najvažnija destinacija za ulaganja i u Srbiji smo prešli milijardu evra investicija ali jača i srpske investicije u Sloveniji.

Srbija i Slovenija su dve prijateljske države koje zajedničkim sednicama vlade razvijaju zajedničke odnose u korist privrede i građana, izjavio je danas slovenački premijer Miro Cerar.

"To smo danas dokazali ponovo potpisivanjem važnih sporazuma između dve države sa vrlo konstruktivnom diskusijom na sednci vlada gde naglasak bio na ekonomskoj saradnji", rekao je on.

Srbija i Slovenija, kako je dodao, u svim oblastima su postigle napredak.

On je konstatovao da su bilateralni ekonomski odnosi odlični i da je robna razmena u 2017. bila najviša u poslednjih 10 godina.

Uprkos tome, postoje otvorene mogućnosti za jačanje ekonomskih odnosa u oblasti zaštite sredine, infrastrukture, energetike, digitalizacije, elektrometalurške industrije, dodao je Cerar. Takođe je naveo i da je važno da se postigne konstruktivan dogovor o zajedničkom nastupu preduzeća na trećim tržištima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) BLIŽA SARADNJA, ALI SVAKO POD SVOJ KIŠOBRAN! Pogledajte kako je slovenački premijer dočekao Anu Brnabić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track