POTRESI NA INTERNET TRŽIŠTU: Ibej oterao Pejpal posle 15 godina saradnje
Foto: Shutterstock

Raskinuli

POTRESI NA INTERNET TRŽIŠTU: Ibej oterao Pejpal posle 15 godina saradnje

InfoBiz -

„Ibej“ će taj proces plaćanja prepustiti jednom od najvećih rivala „Pejpala“

„Ibej“, jedna od najvećih svetskih kompanija za aukcijsku prodaju i kupovinu preko interneta, odlučio je da potisne sistem za obradu plaćanja „Pejpal“ kao svog glavnog partnera.

Kako navode svetski mediji, „Ibej“ će taj proces plaćanja prepustiti jednom od najvećih rivala „Pejpala“. Ove dve američke kompanije imaju komplikovanu istoriju, a vest o razilaženju dovela je do toga da akcije „Pejpala“ odmah posrnu više od 12 odsto.

- „Ibej“ je odlučio da preuzme većinu plaćanja na svojoj platformi. U saradnji sa holandskom kompanijom „Adjen“, „Ibej“ će početi polako da u narednim mesecima i godinama preuzima posredničke usluge u naplati proizvoda i usluga na svojoj internet prodavnici. Tako će kao primarni servis za plaćanje „Ibej“ nuditi svoje rešenje umesto „Pejpala“, koji je na toj poziciji figurirao poslednjih 15 godina - pišu svetski mediji.

foto: Shutterstock

Stručnjaci kažu da će najavljeni prelazak na „Adjenovo“ rešenje za digitalno plaćanje potrajati bar do 2020. godine, kada ističe važeći ugovor „Ibeja“ i „Pejpala“. Pretpostavlja se da će kupcima i posle 2020. godine „Pejpal“ biti ponuđen kao mogući način plaćanja, ali da će njegova uloga biti sporedna.

„Ibej“ i „Pejpal“ proslavili su se jer su omogućavali prostu, brzu i bezbednu kupovinu preko interneta, pošto učesnici u trgovini ne treba da ostave broj kreditne kartice, već se kupuje preko korisničkog servisa. Iako se dolazak „Pejpala“ u Srbiju najavljivao godinama, našim korisnicima je na kraju samo omogućeno da kupuju robu iz inostranstva, ali ne i da obavljaju međusobne transakcije.

Kurir / J. P.

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track