ČADEŽ: Vučić dobio nagradu Privredne komore Austrije zbog teških odluka u reformama
Foto: Printscreen Twitter, Zorana Jevtić

reakcija

ČADEŽ: Vučić dobio nagradu Privredne komore Austrije zbog teških odluka u reformama

InfoBiz -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Beču dobio najviše priznanje austrijske privrede, a predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kaže da je nagrada dodeljena zbog odgovornog posla i teških odluka koje je Vučić doneo po pitanju reformi.

Predsednik Privredne komore Austrije Kristof Lajtl uručio je juče Vučiću "Veliku počasnu zlatnu medalju". Čadež ističe da se ta nagrada retko dodeljuje, a posebno kada je reč o nekom ko nije Austrije i da možemo da budemo ponosni.

foto: Printscreen Twitter

"To je najviše priznanje koje austrijska privreda dodeljuje nekom pojedincu. U obrazloženju je jasno rečeno da ne bi bilo toliko investicija i da ne bi austrijski privrednici prepoznali Srbiju kao zemlju partnera i bili među najvećim investitorima da se u prethodnih pet godina nije dogodilo ono za šta je tada bio odgovoran premijer, a sada predsednik Vučić", rekao je Čadež.

Kako kaže, to su zaista teški i odgovorni potezi fisklane konsolidacije, novo zakonodavstvo, nova poslovna klima i sve ono što privlači nekoga da investira u našu zemlju.

foto: Printscreen Twitter

Čadež dodaje da je to doprinelo da Vučić bude jedan od retkih koji je to priznanje dobio. Lajtl je rekao da je Vučić učinio mnogo za svoju zemlju, region, ali i partnerstvo sa Austrijom i Evropom.

Predsednik Vučić rekao je da mu je velika čast što dobija ovo značajno priznanje.

"Ovo je velika čast i priznanje za mene i znači još veću odgovornost u budućnosti. Budite uvereni da ću učiniti najbolje što mogu da očuvamo put Srbije u EU, ali i dalje pospešujemo saradnju sa Austrijom. Bićemo lojalni i poudzan partner Austrije", naglasio je Vučić u obraćanju austrijskim privrednicima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Printscreen Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track