IZRAELSKA KOMPANIJA HOĆE DA INVESTIRA U SRBIJU Antić: Inostrane investicije u Srbiji dobrodošle
Foto: Beta/Ministarstvo rudarstva i energetike

energetika

IZRAELSKA KOMPANIJA HOĆE DA INVESTIRA U SRBIJU Antić: Inostrane investicije u Srbiji dobrodošle

InfoBiz -

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da su inostane investicije u Srbiji dobrodošle, da Srbija predstavlja sigurno zemlju za ulaganja, te da Vlada Srbije ima potpuno novu politiku u oblasti energetike.

Antić je to rekao u razgovoru sa ambasadorkom Izraela u Beogradu Alonu Fišer Kam i delegacijom izraelske kompanije "Madei Taas", koja je zainteresovana da investira u srpski energetski sektor.

"Ovo je, za srpsku energetiku, posle više od tri decenije, najbolji period u investicionom smislu", ocenio je Antić i dodao da smo imali čitav set projekata u energetskoj sferi koji će, u budućnosti, doneti ozbiljnu energetsku bezbednost i odrediti Srbiju kao lidera u regionu i u elektroenergetici.

Ministar je podsetio da, za razliku od svega toga, u dugom nizu godina nije bilo ozbiljnih investicija u energetici, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike. Govoreći o izraelskoj kompaniji, on je kazao da svi potrošači sa dovoljnom potrošnjom energije, kao što su toplane, kao i industrijski objekti u prehrambenoj, farmaceutskoj, teškoj industriji i slično, predstavljaju potencijalni projekat.

Ambasadorka Fišer Kam ocenila je da je sastanak bio od izuzetnog značaja za razmenu informacija o saradnji u oblasti energetike, kao i prilika za upoznavanje sa iskustvima izraelskih kompanija koje posluju na srpskom tržištu.

Kompanija "Madei Taas" spremna je da pokrene elektroenergetske projekte koji se odnose na kombinovanu proizvodnju toplotne i električne energije (ĆP) ili Projekti kogeneracije širom Srbije.

U kontaktu su sa nekoliko subjekata u privatnom i javnom sektoru u više lokalnih samouprava.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Beta/Ministarstvo rudarstva i energetike

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ČUDO ! Evo koliko je teška najmanja ikad rođena beba u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track