MAĐARI HOĆE DA GRADE FRUŠKOGORSKI KORIDOR Mihajlović: Uskoro razgovori o modelu finansiranja
Foto: Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja

ekonomska saradnja

MAĐARI HOĆE DA GRADE FRUŠKOGORSKI KORIDOR Mihajlović: Uskoro razgovori o modelu finansiranja

InfoBiz -

Postoji interesovanje mađarskih kompanija za izgradnju Fruškogorskog koridora, odnosno brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma, po modelu javno-privatnog partnerstva, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Izgradnja Fruškogorskog koridora važan je projekat za Srbiju, za koji je već urađen deo projektne dokumentacije, a u narednom periodu razgovaraće se o modelima finansiranja", rekla je Mihajlović, koja se u Budimpešti sastala sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva.

foto: Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja

Za regionalno povezivanje, ističe potpredsednica vlade, važno je i uklanjanje nefizičkih barijera, kroz efikasnije procedure na granicama, dok je mađarska strana obećala da će biti rešen problem dugog zadržavanja na graničnim prelazima i u drumskom i u železničkom saobraćaju.

Mihajlović i Sijarto razgovarali su i o projektima u železničkom saobraćaju, uključujući najveći zajednički projekat izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, ali i projekat pruge Subotica-Baja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) ČITAVA SRBIJA I REGION SE OPRAŠTAJU OD NEBOJŠE GLOGOVCA! Napustio nas je jedan od najboljih glumaca svih vremena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track