BRNABIĆEVA O PROBLEMIMA ZADUŽENIH U ŠVAJCARCIMA: Vlada će slediti stav Narodne banke
Foto: Fonet

Pitanje za nadležne institucije

BRNABIĆEVA O PROBLEMIMA ZADUŽENIH U ŠVAJCARCIMA: Vlada će slediti stav Narodne banke

InfoBiz -

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Vlada Srbije pratiti stav Narodne banke Srbije (NBS) po pitanju građana koji su uzimali kredite u švajcarskim francima.

foto: Beta/Slobodan Miljević

"To je do nadležnih institucija. NBS je dala stav. Vlada će pratiti taj stav", rekla je Brnabić upitana o presudi kojom je na tužbu jednog građanina sud doneo rešenje da banka nije imala pravo da naplati troškove obrade kredita.

foto: Shutterstock

Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković rekla je u sredu da poslovne banke, pored kamate, imaju pravo da naplate gradjanima troškove obrade kredita, ali da moraju da u ugovoru jasno navedu taj trošak.

KREDITI U ŠVAJCARCIMA: Grčki sud nada za naše dužnike

Ona je na konferenciji za novinare, na pitanje novinara o presudi kojom je na tužbu jednog građanina sud doneo rešenje da banka nije imala pravo da naplati troškove obrade kredita, rekla da je posao NBS da kontroliše sprovođenje propisa o zaključenju ugovora.

foto: Aleksandar Jovanović

"Banke imaju pravo da zaračunavaju troškove obrade kredita, ali moraju da građane upoznaju sa svim elementima ugovora i rizicima", rekla je Tabaković.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: MESEC DANA OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! Ko su nalagodavci zločina?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track