MIHAJLOVIĆ SA TOLEDOM: Srbija dobro mesto za investiranje
Foto: Ministarstvo Građevinarstva Saobraćaja Infrastrukture

pohvale za dosadašnja postignuća

MIHAJLOVIĆ SA TOLEDOM: Srbija dobro mesto za investiranje

InfoBiz -

BEOGRAD - Direktor Istraživačke grupe Brisela koja priprema izveštaj i vodič za investiranje u Srbiji, Fadrik Alvares Toledo, pohvalio je danas napredak Srbije i istakao da je na dobrom putu za dolazak novih investicija.

"Mnogo toga ste uradili, Srbija ima dosta potencijala i mogućnosti za dalji razvoj. Verujemo da kao zemlja možete doprineti unapređenju investicione klime u celom regionu", rekao je Toledo u razgovoru sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Toledo je pohvalio dosadašnja postignuća Srbije, kako u oblasti transporta, tako i napredak na Duing biznis listi Svetske banke o uslovima poslovanja, istakavši da je Srbija na dobrom putu za dolazak novih investicija.

Mihajlović je istakla da je Srbija politički i ekonomski stabilna zemlja, što je i najvažniji preduslov za dolazak novih investicija.

Prioriteti Srbije u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja, regionalno povezivanje i privlačenje stranih investitora bile su teme današnjeg sastanka, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

"Srbija je politički i ekonomski stabilna zemlja, što je i najvažniji preduslov za dolazak novih investicija i dalji razvoj ekonomije i povezivanja. Kao najkraća ruta između istoka i zapada, kao centar regiona, postavili smo nekoliko prioriteta u transportnom sektoru - završetak Koridora 10 i 11, modernizacija i rekonstrukcija železnikog Koridora 10, pre svega pruge Beograd - Budumpešta i Niš - Dimitrovgrad, izgradnja "autoputa mira" Niš - Merdare - Priština i dalji razvoj vazdušnog i rečnog saobraćaja", rekla je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade je istakla da je strateški cilj Srbije ulazak u Evropsku uniju, rekavši da se sve reforme i zakoni donose u skladu sa evropskim standardima.

"Naš cilj je da se infrastrukturno povežemo sa susedima i dalje sa evropskim zemljama, jer je to dobro za razvoj naših nacionalnih ekonomija i regionalnu saradnju. Želimo da pomognemo da ceo region ide napred, da stvorimo dobru investicionu klimu ne samo u Srbiji, već i u zemljama Zapadnog Balkana", rekla je ona.

Istraživačka grupa Brisela predstavlja najbolji izvor obaveštajnih podataka o ekonomijama u razvoju, poslovanju, spoljnoj politici i globalnim temama, čije izveštaje koriste uticajni poslovni ljudi i investitori. Vodič za investiranje u Srbiji biće predstavljen pred početak Samita EU - Zapadni Balkan koji se u maju ove godine održava u Sofiji.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track