VUČIĆ: Do kraja godine rešenje za RTB Bor
Foto: Fonet

ODLUKA

VUČIĆ: Do kraja godine rešenje za RTB Bor

InfoBiz -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je smederevska železara postigla najveći rezultat dosad, kao i da je danas najveći izvoznik, veći i od „Fijata“, a da očekuje da će se do kraja 2018. naći i rešenje i partner za RTB „Bor“.

Vučić je istakao da su rezultati železare toliko dobri da bi ih, i da je to jedino što je ova vlast uradila, trebalo stalno pominjati. Podsetio je da bi samo za „uništenje stare“ železare trebalo 100 miliona dolara.

- Svaka čast našim kineskim prijateljima - poručio je Vučić i dodao da nema nikakvih trzavica u odnosu s njima.

- Što se tiče Bora, danas je bolje stanje, cena bakra je visoka, ide iznad 7.000 dolara, ali se postavlja pitanje šta će biti kada ona padne. Razgovaramo sa ruskim i kineskim partnerima, očekujem da se taj posao sa „Borom“ završi do kraja godine -rekao je predsednik.

Rudarsko-topioničarski basen je 2017. imao neto dobit 42,3 miliona dolara i redovno plaća sve tekuće troškove i obaveze po kreditnim aranžmanima, saopštila je juče ta kompanija.

Jedini proizvođač bakra, zlata i drugih plemenitih metala u Srbiji prošle godine je imao prihod od 302 miliona dolara, dok su rashodi iznosili 218 miliona dolara.

- Čista dobit kompaniju izvlači iz zone srpskih gubitaša, u kojoj se zbog istorijskih dugova opravdano nalazila. Redovno se isplaćuju svi tekući troškovi i obaveze po kreditnim aranžmanima, a od reorganizacije do sredine februara RTB je za to potrošio 180,8 miliona dolara - navodi se u saopštenju RTB.

Kurir / M. B.

Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track