POČELA KONFERENCIJA O RAZVOJU NEKRETNINA I INFRASTRUKTURE Mihajlović: Srbiju narednih godina očekuje bum u građevinarstvu
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

razvoj građevine

POČELA KONFERENCIJA O RAZVOJU NEKRETNINA I INFRASTRUKTURE Mihajlović: Srbiju narednih godina očekuje bum u građevinarstvu

InfoBiz -

U Beogradu je danas počela treća srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture, a tom prilikom je Simeon Comokos, direktor TGI grupacije koja organizuje konferenciju, rekao da je ovaj sektor jedan od najdinamičnijih sektora srpske ekonomije i odlična oblast za saradnju između međunarodnih i srpskih preduzeća.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

"U srpskom sektoru nekretnina vidi se veliki pomak i nadamo se će on povući i razvoj drugih sektora", izjavio je Comokos.

Konferencija ima za cilj razmenu ideja i informacija iz oblasti nekretnina i infrastrukture u Srbiji i širem region, a biće predstavljene prezentacije najviših članova drzavnog i privatnog sektora u oblasti nekretnina, bankarstva, procena.

Na konferenciji će, između ostalog, biti reči o privlačenju kapitala, održivim, pametnim i energetski efikasnim zgradama, projektnom finansiranju, razvoju šoping centara, ritejl i zabavnih parkova, tržištu nekretnina...

Prema najavama, na konferenciji će biti više od 200 učesnika iz vodećih kompanija za nekretnine, građevinskih firmi, finansijskih institucija, novinara i nezavisnih profesionalaca iz Srbije i inostranstva.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ovogodišnja konferencija će dati uvid u trendove imovine, urbani razvoj, važnost procena, investicione izazove i druge važne teme iz oblasti nekretnina i infrastrukture.

Na konferenciji će, između ostalih, govoriti, predstavnici Privredne komore Srbije, direktorka regionalnog predstavništva Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan Dubravka Negre, ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam, menadžer Grada Beograda Goran Vesić, arhitekta Grada Beograda Milutin Folić, zatim generalni direktor za Srbiju AFI Europe Adir El Al, šef sektora za osiguranje i nekretnine Ministarstva finansija Dejan Hadžić, predsednik Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije Danijela Ilić, predsednik UO Klaster nekretnina Nenad Đorđevic i predsednik Društva procenitelja Srbije Nebojša Nešovanović.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Ambasade Izraela u Srbiji, Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije, Klastera nekretnina i Društva procenitelja Srbije, a podržale su je i mnoge kompanije.

Mihajlović:U narednih par godina - bum u građevinarstvu

U narednih par godina Srbiju očekuje bum u građevinarstvu jer će u okviru projekta jeftine stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti biti izgrađeno 20.000 stanova, izjavila je danas Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Mi smo za prethodne dve godine sa 4,3 odsto udela u BDP-a, došli do 6,2 odsto udela građevinatstva u BDP-u. Čeka nas bum u stanogradnji, izgradnja stanova za pripadnike sektora bezbednosti. Procene su da ćemo u poslednjem kvartalu ove godine, naročito 2019. i 2020. sigurno imati rezultat rasta od 1,5 do 2,5 procenata BDP-a zahvaljujući stanogradnji za pripadnike službi bezbednosti", objasnila je Mihajlović.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Gradnja metroa kreće 2020 uz pomoć Vlade

Izgradnja metroa u Beogradu projekat u kojem moraju da učestvuju ne samo Grad, već i Vlada Srbije, rečeno je juče na skupu "Treća srpska konferencija o razvoju nekretnina i infrastrukture".

"Sada smo u situaciji da ćemo 2020. imati građevinsku dozvolu i početi da radimo. To je projekat koji ne može da iznese sam Beograd, već samo u saradnji sa Vladom", kazao je gradski menadžer Goran Vesić. Vrednost prve faze iznosi između 1,8 i 2,2 milijardi evra a BG voz biti intergrisan sa metroom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Tanjug/Sava Radovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track