PREMIJERKA BRNABIĆ U BORU: Privatni biznis rešenje za nezaposlenost
Foto: Vlada Srbije

RTB Bor zapošljava 4.000 ljudi

PREMIJERKA BRNABIĆ U BORU: Privatni biznis rešenje za nezaposlenost

InfoBiz -

BOR - U Boru nezaposlenost i dalje dostiže gotovo 23 odsto, pa je premijerka Ana Brnabić danas s rukovodstovm opštine razgovarala o podsticajima koje Vlade Srbije daje za otpočinjanje privatnog biznisa.

RTB Bor zapošljava 4.000 ljudi, ali je, kaže Brnabić, nezaposlenost ipak ogromna, te najavljuje da će u Bor doći predstavnici PKS kako bi građanima pojasnili sve prednosti i beneficije koje mogu iskoristiti da započnu priovatni biznis.

foto: Vlada Srbije

Ona je podsetila da će od 1. oktobra nove firme biti oslobođene plaćanja poreza, odnosno da će svi koji duže od šest meseci na birou čekaju posao, kao i mladi koji završe srednje stručne škole ili fakultete u prve dve godine poslovanja biti oslobođeni plaćanja poreza, ukoliko se, naravno, odluče, da započnu privatni biznis.

"Na primer, u Boru fali obdanište za 320 dece. Mi možemo da uložimo sredstva za izgradnju obdaništa, ili možemo da uradimo ono što je urađeno u Beogradu, a to je da privatna lica otvaraju vrtiće i obdaništa koja bi se subvencionisala iz budžeta opštine", objasnila je Brnabić.

foto: Vlada Srbije

Primetila je da Boru trenutno ne postoji takva vrsta privatne inicijative te izrazila nadu da će razgovori predstavnika PKS-a sa Boranima biti korisni.

"Bor je odlična sredina za pokretanje privatnog posla. Važno je da imamo privatnu inicijativu, a ogromni potencijali - poreske olakšice, subvencije i krediti, u ovom trenutku postoje kako bi ljudi krenuli u ovu priču", zaključila je premijerka.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Vlada Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track