EPS DEMANTUJE DA ĆE TENT BITI PRIVATIZOVAN: Niko nikad nije ni planirao ni pominjao prodaju
Foto: Zorana Jevtić

REAKCIJA

EPS DEMANTUJE DA ĆE TENT BITI PRIVATIZOVAN: Niko nikad nije ni planirao ni pominjao prodaju

InfoBiz -

Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" danas je saopštilo da su "netačne i zlonamerne tvrdnje o privatizaciji ogranka TENT" Dragana Đilasa i da su te tvrdnje date zarad jeftinih političkih poena.

"Niko nikad nije ni planirao ni pominjao prodaju ili privatizaciju bilo kojeg dela imovine EPS, a posebno ne Termoelektrana 'Nikola Tesla' koje su nosilac energetske stabilnosti Srbije" rečeno je u saopštenju.

Kako kažu "Đilas priča da će zaustaviti nepostojeću privatizaciju TENT-a" i igra se sa zaposlenima u EPS-u i članovima njihovih porodica zarad svog ličnog političkog interesa.

EPS takođe moli da se ne unosi nemir kod građana zbog političke kampanje u kojoj se očigledno ne preza ni od korišćenja potpunih neistina i deiznformacija.

U saopštenju iznose podatke da su samo u poslednjih nekoliko godina realizovali i započeli projekte vredne više stotina miliona evra za modernizacije proizvodnje i unapređenja zaštite životne sredine u ogranku TENT.

"Revitalizovana su dva najjača termo bloka u Srbiji u okviru TENT B, modernizovana tri i ove sedmice započeta revilatizacija četvrtog bloka snage veće od 300 megavata u TENT A. Odobrena je i promena strategije kojom će se omogućiti da dva najstarrija bloka A1 i A2 produže radni vek u narednim decenijama. U toku je projekat odsumporavanja dimnih gasova u TENT A, vredan više od 160 miliona evra, kao i drugi projekti kojim se dostižu evropski ekološki kriterijumi i osigurava nastavak proizvodnje." ističe se u saopštenju.

Naglašava se da su time obezbeđena radna mesta i stabilno snabdevanje električnom energijom za domaćinstva i privredu u Srbiji.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) PONOVO NAM MLADOST GINE NA SRPSKIM PUTEVIMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track