BRNABIĆ SA AMBASADORKOM KETLIN ČABA: Zadovoljna sam što veliki broj kanadskih kompanija posluje u Srbiji
Foto: Zorana Jevtić

pozitivna dinamika u bilateralnim odnosima

BRNABIĆ SA AMBASADORKOM KETLIN ČABA: Zadovoljna sam što veliki broj kanadskih kompanija posluje u Srbiji

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, razgovarala je danas sa novoimenovanom ambasadorkom Kanade u Srbiji Ketlin Čaba i tom prilikom istakla da je veoma zadovoljna velikim brojem kompanija koje posluju u Srbiji, jer to, kako je rekla, govori o dobrom privrednom ambijentu.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, sagovornice su zaključile da postoji pozitivna dinamika u bilateralnim odnosima dve zemlje ostvarena kroz obnovu političkog dijaloga i dobru privrednu saradnju.

Ambasadorka Čaba je rekla da su do sada kanadske kompanije najviše investirale u oblasti rudarstva i energetike, ali da sada njihov investicioni fokus usmerava i ka oblastima poljoprivrede, IT tehnologija, naučno-tehnoloških inovacija, digitalizacije, kulture i filma.

"Kanada vidi Srbiju kao stub stabilnosti na Zapadnom Balkanu i prepoznaje napore koje Srbija preduzima u rešavanju nasleđenih problema i ostvarenju regionalnog pomirenja", rekla je Čaba i dodala da će Kanada predsedavati G-7 od januara ove godine, te da će prioriteti njihovog predsedavanja biti investicije i globalni rast, rad i zapošljavanje, rodna ravnopravnost, klimatske promene i poštovanje građanskih prava.

Na sastanku je najavljeno skoro potpisivanje Sporazuma o avio-saobraćaju, koprodukcijska saradnja u oblasti filmske industrije, a premijerka Brnabić je uputila poziv ambasadorki Kanade da dođe na otvaranje prve digitalne farme u Srbiji čije se otvaranje očekuje krajem meseca.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: KO JE UHAPŠEN U AKCIJI RAZBIJANJA ELITNE PROSTITUCIJE: Studentkinje, makroi i još...?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track