VUČIĆ U PROKUPLJU NA OTVARANJU POGONA SA 450 NOVIH RADNIH MESTA: Svako radno mesto u Toplici za nas znači život i opstanak! Daću sve od sebe da oživimo Toplicu
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Važan dan za Prokuplje i Toplicu

VUČIĆ U PROKUPLJU NA OTVARANJU POGONA SA 450 NOVIH RADNIH MESTA: Svako radno mesto u Toplici za nas znači život i opstanak! Daću sve od sebe da oživimo Toplicu

InfoBiz -

Kad god je Srbija tražila radnika ili vojnika, Topličanin je uvek bio prvi i nikada nije kukao. Zato hoćemo da se odužimo Toplici i da vratimo Toplici... Mi ćemo da damo sve od sebe i da uložimo u Toplicu. Ovde sam video radnike koji su zadovoljni i koji ne kukaju, samo hoće da rade, rekao je predsednik Srbije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u podne svečanom otvaranju novog proizvodnog pogona kompanije BizLink u kojoj će posao dobiti 450 radnika.

foto: Printscreen/Pink

- Svako radno mesto u Toplici za nas znači život i opstanak... Mi ćemo se potruditi da vratimo život u Toplicu - rekao je Vučić danas obraćajući se Prokupčanima posle svečanog otvaranja novog pogona naglašavajući da je u mnogim mestima u Toplici stanovništvo smanjeno za oko 30 odsto. Reč je o Blacu, Kuršumliji, Prokuplju, Žitorađi, Beloljinu.... odakle je stanovništvo masovno odlazilo u potrazi za poslom i boljim životom.

Vučić je u govoru Topličanima obećao gradnju novih puteva, otvaranje novih pogona, dovođenje novih investitora i nova ulaganja, ali i pomoć Toplici u svakom smislu kako bi ovaj deo Srbije opstao a ljudi nastavili da tu žive i osnivaju porodice. Vučić je od Topličana dobio veliki aplauz rekavši da će čuveni toplički Gvozdeni puk konačno dobiti i spomenik jer su i Gvozdeni puk i Topličani svojom hrabrošću mnogo zadužili Srbiju.

foto: Printscreen/Pink

- Kad god je Srbija tražila radnika ili vojnika, Topličanin je uvek bio prvi i nikada nije kukao. Zato hoćemo da se odužimo Toplici i da vratimo Toplici... Mi ćemo da damo sve od sebe i da uložimo u Toplicu. Ovde sam video radnike koji su zadovoljni i koji ne kukaju, samo hoće da rade. Hvala vama radnici Toplice što hoćete da mukotrpno radite i što ovi investitori dolaze ovde, ali ko Boga vas molim da imate u vidu da nemamo ništa ako ne budemo imali više dece! Pomoći će država ženama koje žele da imaju troje ili više dece, svakog dana gubimo po 107 ljudi, svakog dana nas je 107 manje... Glava me boli svakog dana od ovih brojeva... To me muči i jede kao predsednika... Hvala vam na svemu i na ljubavi prema Srbiji!, rekao je Vučić obraćajući se upravi i radnicima na svečanom otvaranju novog pogona u u Prokuplju završavajući govor uobičajenim pozdravom: Živela Srbija, živela Toplica!

foto: Printscreen/Pink

Inače, pomenuta fabrika proizvodi kablove za male kućne aparate i posluje u Prokuplju već pet godina. Fabrika BizLink sada upošljava 350 radnika, od kojih neki rade u njoj od samog osnivanja, a nalazi se u nekadašnjoj industrijskoj zoni Prokuplja gde su bili smešteni giganti Fiaz, "Topličanka" i Filcara, gde je više od pola grada dolazilo na posao.

Danas je svaki četvrti stanovnik u gradu na Toplici bez posla.

Predsednik Opštine Prokuplje, Aleksandar Simonović rekao je da je otvaranje novog pogona BizLinka veoma važno za taj grad. "Dodatno se smanjuje nezaposlenost, zahvaljujući stranim investitorima uspeli smo da smanjimo nezaposlenost od osam hiljada i nešto na 6.750 ljudi", rekao je Simonović.

Dodao je da se mahom zapošljavaju mladi, školovani ljudi, koji ostaju u Prokuplju i tu stvaraju porodice.

(Kurir.rs/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track