ČETIRI DRUGARICE USPEŠNE PREDUZETNICE: U krofnama našle slatku zaradu
Foto: Privatna arhiva

PARTNERKE

ČETIRI DRUGARICE USPEŠNE PREDUZETNICE: U krofnama našle slatku zaradu

InfoBiz -

Sestre Nina i Irena, zajedno sa sestrama Petrom i Tarom, lansirale brend pod kojim prave i prodaju tradicionalne engleske, grčke, američke i francuske poslastičarske krofne

Zahvaljujući ekonomistkinji Nini Zukanović (32), koja je s rođenom sestrom i još dve drugarice otvorila firmu, građani Srbije imaju priliku da isprobaju poslastičarske krofne iz celog sveta.

foto: Privatna arhiva

Pod brendom „Krofnas“, ove četiri dame partnerke proizvode tradicionalne engleske, grčke, francuske i američke krofne, koje su za nepunu godinu od izlaska na tržište stekle mušterije u 30 beogradskih kafića, kao i u jednom velikom trgovinskom lancu, gde se takođe mogu kupiti.

- Dok smo studirale ekonomiju, moja drugarica Petra Lazarević i ja odlučile smo da zajedno pokrenemo neki posao u proizvodnji hrane jer smo imale iskustva u ugostiteljstvu. Pridružile su nam se i moja starija sestra Irena (37) i Petrina sestra Tara (26) i pošto smo oko godinu i po istraživale, shvatile smo da tržištu fale poslastičarske krofne. Odlučile smo da sugrađanima ponudimo tradicionalne krofne iz celog sveta. Dobile smo pozajmice od mama, iznajmile i opremile prostor, uvezle najsavremenije mašine i pre godinu dana počele da pravimo krofne čiju recepturu i dizajn je osmislila Irena - priča Nina za Kurir.

BOGAT ASORTIMAN

- Italijanska bomboloni krofna sa vanilom i maskarpone sirom

- Grčke krofne lokumatez, glazirane medom i posute sirovim pistaćima, bademom i lešnikom

- Krem brule krofna

- Britanika krofna punjena bananom, glazirana karamelom i posuta krančom

- Gurme krofne (nastale na Menhetnu, u Njujorku); od tri vrste jedna je s komadićima hrskave italijanske pršute glazirana javorovim sirupom

- Oridžinal glejzd krofna, koja ima svega 150 kalorija

- Krofnas torte do po 300 krofni

foto: Privatna arhiva

Pre izbacivanja prvih poslastica na tržište, devojke su napravile prezentaciju u jednom lancu marketa i odmah sklopile posao.

- Danas ih isporučujemo u više od 30 lokala, zatim bioskopima, kao i u nekoliko ekskluzivnih restorana, za koje pravimo posebne ukuse. U naredna dva meseca otvorićemo naš prvi lokal u Beogradu. Potražnja je sve veća, zovu nas ljudi iz cele Srbije i regiona i pitaju kad će i kod njih moći da se kupe naše krofne - ističe Nina.

Da bi preduzetnički biznis uspeo, potrebno je mnogo napornog rada ili, kako Nina kaže, spajanja dana i noći na poslu.

- Dešava se da radimo neprekidno dan i noć. Preko dana radimo administraciju, razvoz i prodaju, a noću kreće proizvodnja da bi krofne bile sveže i spakovane za distribuciju - naglašava Nina i dodaje da ima šestoro zaposlenih u firmi, ali da će zbog povećanja obima posla uskoro morati da zaposli još radnika u proizvodnji.

Karakteristike

ŠTA SU POSLASTIČARSKE KROFNE

- Prave se od posebnog brašna iz Engleske

- Nisu masne kao pekarske krofne

- Imaju 0% transmasti

- Sveže su pet dana

- Lako su svarljive

foto: Privatna arhiva

Kurir / Slavica Tomčić

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track