Mrkonjić: Javna preduzeća nisu na prodaju!

Mrkonjić: Javna preduzeća nisu na prodaju!

InfoBiz -
Vlada mora da razvojnom politikom reši problem nezaposlenosti

BEOGRAD - Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je da javna preduzeća Srbije nisu na prodaju i da vlada mora da razvojnom politikom reši problem nezaposlenosti.

Kako se navodi u današnjem saopštenju Ministarstva saobraćaja, Mrkonjić je rekao da je vlada odlučna da nastavi razvojne projekte i tako pokrene privredu.

"Ova vlada ima kapacitet da bude mnogo bolja od prethodne", kazao je Mrkonjić.

Ponjegovim rečima, u saobraćajnoj infrastrukturi zaposleno je više od 100.000 ljudi.

"Zato je od kapitalnog značaja da se pojačanim intenzitetom nastave radovi na ključnim projektima kakvi su koridori 10 i 11, rekonstrukcija železnice, rehabilitacija puteva, čišćenje Dunava i rešavanje pitanja nacionalne aviokompanije i modela rada javnih preduzeća", kazao je on. Mrkonjić je rekao da nije pristalica prodaje javnih preduzeća, ali neophodno je da se ona bolje organizuju.

"Valjalo bi razmisliti da se u kompletan posao uključe i privatna preduzeća jer za njihovo angažovanje ima potrebe i prostora. Danas je sve zastupljeniji model javno-privatnog partnerstva", naveo je on.

Mrkonjić je rekao i da u sektoru saobraćaja neće biti otpuštanja radnika. "Imamo dovoljno aktiviranih kreditnih linija i projekata, pa moramo sve snage, znanje i iskustvo da usmerimo kako bismo smanjili broj nezaposlenih na biroima rada. To je problem prve vrste koji stoji ispred nas i traži hitno rešavanje", kazao je on.

Ministar je rekao da su Zakonom o ministarstvima jasno definisane nadležnosi ministarstava za saobraćaj i građevinarstvo, i da se "tačno zna ko je zašto nadležan".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track