icon-closeicon-commentsicon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-yticon-totopicon_react

Najnovije vesti

Akvizicija

Volksbanka postala Sberbank Srbija

Biznis 24.12.2012. 17:53h
Najveća ruska banka - Sberbank, s tradicijom dužom od 170 godina, u februaru 2012. preuzela je akvizicijom Volksbanku a. d. Beograd

BEOGRAD - Volksbanka a.d. Beograd od danas posluje pod imenom Sberbank Srbija a.d. Beograd, saopšteno je iz banke.

 

Najveća ruska banka - Sberbank, s tradicijom dužom od 170 godina, koja je u februaru 2012. preuzela akvizicijom Volksbanku a.d.Beograd, planira da "postane lider u bankarskom sektoru Srbije, moderan, fokusiran i pouzdan".

 

Sberbank Srbija će ovdašnjem tržištu ponuditi sveobuhvatan portfolio bankarskih usluga, kao što su krediti, garancije, razni oblici depozita, platne transakcije u zemlji i inostranstvu (uključujući i one u ruskim rubljama), menjačke poslove, elektronsko bankarstvo, i druge.

 

Članica je Sberbank Evropa AG, koja upravlja mrežom od devet univerzalnih banaka u devet država centralne i istočne Evrope: Slovačkoj, Republici Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Ukrajini.

 

Grupa ukupno ima oko 300 filijala i zapošljava više od 4.000 ljudi.

 

U Rusiji ima udeo od 28,2 odsto u aktivi bankarskog sektora i zapošljava više od 245.000 ljudi, što je čini najvećom bankom u zemlji. Osnivač Sberbanke i njen većinski vlasnik je Banka Rusije, koja i ima 50 odsto plus jednu akciju sa pravom glasa. Preko 245.000 privatnih lica i institucija su vlasnici preostalog dela akcija.

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...