AFERA FRI-ŠOP: Posle pisanja Kurira revizori proveravaju ugovore sa Dufrijem
Foto: Nebojša Mandić

Reagovala nova uprava aerodroma

AFERA FRI-ŠOP: Posle pisanja Kurira revizori proveravaju ugovore sa Dufrijem

InfoBiz -
Finansijski stručnjaci proveriće kako je zakupcu djutifri-šopova neregularnim obračunom zakupa oprošteno milion evra i zašto nema nijednog dokaza o investicijama

BEOGRAD - Novi menadžment beogradskog aerodroma angažovaće nezavisne revizore da pročešljaju poslovanje švajcarske kompanije „Dufri internešenel“, odnosno ugovore o fri-šopovima, kao i sve ostale važeće obaveze aerodroma, poručila je Kuriru nova uprava „Nikole Tesle“.Ovim se, nedelju dana nakon što je Kurir otvorio aferu „fri-šopovi“ i ukazao na to da je aerodrom častio švajcarsku firmu s milion evra neregularnom naplatom zakupa, kao i da investicije Švajcaraca nisu kontrolisane, prvi put i oglasio neko od nadležnih.- Tokom ove nedelje biće izvršena primopredaja dužnosti između starog i novog menadžmenta. U sklopu primopredaje obuhvaćeni su svi ugovori. Nakon toga, novi menadžment namerava tenderskim putem da angažuje nezavisne revizore za sve važeće ugovore, posle čega će obavestiti javnost i sve medije o zatečenom stanju - poručilo je rukovodstvo domaće vazdušne luke.Podsetimo, Kurir je do sada otkrio da uprava nikad nije kontrolisala koliko je švajcarski partner ulagao u fri-šopove, već je praktično verovala na reč da su od 2007. dali 6,6 miliona evra na razvoj poslovnog prostora. Takođe smo objavili i da djutifri-šopovima poslednjih šest i po godina nije regularno obračunavana cena zakupa, zbog čega je aerodrom izgubio oko 850.000 evra, a država 153.000 evra od PDV.(R. M.)

„Dufri internešenel“ NE MOŽEMO DA ODGOVORIMOIz „Dufrija“ umesto odgovora na pitanja o spornom zakupu i investicijama poručuju da im korporativna politika kuće ne dozvoljava da tako nešto iznose u javnost. Oni, međutim, ističu da su sve radili u skladu sa ugovorom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track