AFERA INFOSTAN: Direktor opljačkao građane pa podneo ostavku
Foto: FoNet

Direktor „Infostana“ uhvaćen u krađi

AFERA INFOSTAN: Direktor opljačkao građane pa podneo ostavku

InfoBiz -
Veselin Marković ponudio ostavku jer je na račune 390.000 Beograđana bez odobrenja ubacio trošak od 200 dinara za osiguranje stana

„Đenerali osiguranje“SVE JE ZAKONITOU „Ðeneraliju“ kažu za Kurir da su zaključili zakonit ugovor sa „Infostanom“.- Verujemo da njime nisu povređena prava potrošača, naprotiv, da su ona u odnosu na raniju praksu distribucije osiguranja preko „Infostana“ znatno unapređena. Navedeni ugovor su podržale relevantne organizacije i institucije, koje su dale saglasnost za slanje ponude. Građani su jasno informisani o ponudi - ističu u „Ðeneraliju“ i dodaju da su spremni da prilagode slanje ponude novim preporukama.

PotrošačiPREKRŠENO PET ZAKONANacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) i Centar potrošača Srbije (CEPS) najoštrije osuđuju potez „Infostana“ i ocenjuju da je prekršeno čak pet zakona - Zakon o javnim preduzećima, Zakon o osiguranju, Zakon o obligacionim odnosima, Zakon o zaštiti potrošača i Zakon o zaštiti podataka o ličnosti.- Ovakvu praksu Zakon o zaštiti potrošača tretira kao nepošteno, odnosno obmanjujuće poslovanje. Potrošačima su uskraćena bitna obaveštenja koja omogućavaju razumno odlučivanje u pogledu kupovine ove usluge - navodi se u zajedničkom saopštenju NOPS i CEPS.

OmbudsmanSKANDALPoverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i zaštitnica građana Grada Beograda Katarina Žeželj ocenili su potez „Infostana“ kao skandalozan i nedopustiv.- Od „Infostana“ ću zatražiti svu dokumentaciju i objašnjenje na osnovu čega je na uplatnicama tog preduzeća došlo do fakturisanja nekakvog osiguranja za stan - rekla je Žeželjeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track