AMBASADOR KIRBI NA KOPAONIKU: Nađite način da izvozite robu, a mlade ljude zadržite
Foto: Tanjug Oksana Toskić

Američki diplomata savetuje

AMBASADOR KIRBI NA KOPAONIKU: Nađite način da izvozite robu, a mlade ljude zadržite

InfoBiz -
Čini mi se da vi najviše izvozite mlade ljude. Treba da nađete način da ih zadržite, a da drugu robu izvozite što više, rekao je Kirbi na panelu „Prelivanje geopolitike na ekonomiju“ na Biznis forumu

KOPAONIK - Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi ocenio je danas da Vlada Srbije preduzima mere za fiskalnu konsolidaciju, ali je poručio da osim toga treba da se fokusira tako da se novac troši na mudar način, sto znači između ostalog i da se na taj način pospeši izvoz robe, umesto mladih ljudi.

"Čini mi se da vi najviše izvozite mlade ljude. Treba da nađete način da ih zadržite, a da drugu robu izvozite što više“, rekao je Kirbi na panelu „Prelivanje geopolitike na ekonomiju“ na Kopaonik biznis forumu 2015.

Kirbi je, osvrnuvši se na evrospke integracije Srbije, kazao i da se sada dešavaju važni pregovori o proširenju.On je primetio da Srbija nema dobre auto-puteve te da nas to sprečava da imamo veći izvoz."Ako hoćete da ga poboljšate izvoz, onda treba da imate dobre puteve", rekao je Kirbi i rekao da je dobro što je Air Srabija ostvarila profit od 2,7 miliona evra, ali da se opet radi o milionima.

Govoreći o fiskalnoj konsolidaciji, Kirbi je rekao da su u SAD preduizeti koraci da se smanji budžetski deficit, i da su oni uticali na povećanje aprihoda kroz blago poavećanje poreza.To, kako je naveo, treba da važi kako i za Grčku, tako i za EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track