ANTIĆ: Energetska situcija stabilna, o poskupljenju struje sad ne razmišljamo
Foto: Zorana Jevtic

Objekti bezbedni

ANTIĆ: Energetska situcija stabilna, o poskupljenju struje sad ne razmišljamo

InfoBiz -
NOVI SAD - Ministar za rudarstvo i energetiku Aleksandar Antić izjavio je danas da je energetska sitacija u Srbiji stabilna i da su svi ključni energetski objekti bezbedni.

Antić je danas učestvovao u Regionalnoj konferenciji "Energetske perspektive i izazovi" koja je održana na Novosadskom sajmu, a tom prilikom je rekao novinarima da se preduzimaju sve neophodne mere kako bi se preupredile bilo kakve posledice eventualnog porasta vodostaja reka koje su u blizini važnih energetskih objekata.

"Zaštitili smo Kolubaru i činimo dosta kako bi podigli dodatne bedeme prema reci Vranić koja nam je pre dve godine zadavala velike probleme", rekao je Antić, dodajući da postoje planovi i za TENET i Kostolac. On je istakao da su na nivou Elektroprivrede Srbije i Elektromreže Srbije i drugih energetskih kompanija formirani štabovi koji iz minuta u minut prate situaciju na terenu.

Ne postoji plan o povećanju cene struje

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da u ovom trenutku ne postoji bilo kakav plan niti obaveza da se poveća cena struje u Srbiji."Postoji samo obaveza da pratimo realizaciju plana finansijske konsolidacije Elektroprivrede Srbije (EPS) i u odnosu na to preduzimamo mere da poslovanje EPS-a idu u skladu sa planovima da ta firma bude stabilna i bezbedna", rekao je Antić novinarima.

On je u pauzi regionalne konferencije "Energetske perspektive i izazovi" novinarima rekao da cenu struje u Srbiju određuje Agencija za energetiku na osnovu opravdanih troškova EPS-a i kretanja tržišne cene i da o tome ne treba da raspravlja bilo ko van Srbije."To je pitanje koje ćemo mi uređivati u okviru našeg sistema", dodao je Antić.On je podsetio i da je predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke rečeno da u ovom trenutku ne postoji potreba da za povećanje cene struje i da svi parametri na to ukazuju.Antić je dodao i da će se po zvršetku drugog kvartala analizirati svi procesi i videti šta će se dalje dešavati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track