Antić: Tužba Esmarka nema veze sa srpskom vladom
Foto: Zorana Jevtic

Ministar energetike

Antić: Tužba Esmarka nema veze sa srpskom vladom

InfoBiz -
Koliko sam video, to je pitanje unutrašnjeg funkcionisanja Esmarka. To su stvari koje su za Esmark i njihove partnere, to za Vladu nema veze, rekao je ministar novinarima na Kopaonik biznis forumu

KOPAONIK - Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da Vlada Srbije nema nikakve veze sa tužbom koju je Esmark podneo protiv slovačkog biznismena koji se tereti za ometanje Esmarka u procesu privatizacije Železare Smederevo.

"Koliko sam video, to je pitanje unutrašnjeg funkcionisanja Esmarka. To su stvari koje su za Esmark i njihove partnere, to za Vladu nema veze", rekao je on novinarima na Kopaonik biznis forumu.

Na odluku Vlade da odbije Esmarkovu ponudu niko nije uticao, već je ta odluka doneta u interesu građana Srbije, poručio je ministar. Ono što je za Vladu daleko značajnije je, kako je naveo, da je kompanija Esmark pokazala zainteresovanost da se prijavi za upravljanjenje čeličanom i kasnije za njenu privatizaciju.

"Vlada je donela odluku koja je bila u interesu Srbije, jer Esmark u pregovaračkom postupku nije prihvatio nijedan mehanizam zaštite Srbije, zaštite onih investicionih segmenata koje je Vlada dala u čitavom tom procesu i na kraju nisu dali ozbiljnu garanciju koliko će se zadržati u Smederevu", rekao je on.

Kompanija Esmark Jurop podnela je sudu za Zapadni okrug američke države Pensilvanije tužbu protiv slovačkog biznismena Petera Kamaraša zbog, kako se navodi u saopštenju kompanije, sistematskog podrivanja nastojanja Esmark Jurop da privatizuje Železaru Smederevo.

Kamaraš je tužen zbog kršenja ugovora, zloupotrebe poverljivih informacija i nefer konkurencije, navodi Esmark Jurop u saopštenju.Kako se dodaje, Kamaraš se tokom čitavog procesa priključio kao investitor kako bi od Esmarka dobio poverljive informacije vezane za upravljačke, operativne, komercijalne i finansijske strategije za Železaru Smederevo, dok je istovremeno iz ličnog interesa nizom aktivnosti i propusta podrivao Esmark Jurop i njena nastojanja da privatizuje Železaru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track