Bajatović: Nadam se da EU neće ometati projekte za isporuku gasa
Foto: Marina Lopičić

Evropski biznis kongres

Bajatović: Nadam se da EU neće ometati projekte za isporuku gasa

InfoBiz -
Direktor Srbijagasa izjavio da nedostatak infrastrukture za isporuku gas dovodi Jugoistočnu Evropu u velike probleme

BEOGRAD - Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je danas da se nada da EU neće ubuduće donositi odluke koje će ometati izgradnju infrastrukture za isporuku gasa u regionu.

Bajatović je na 18. sastanku Evropskog biznis kongresa (EBC) rekao da nedostatak infrastrukture za isporuku gas dovodi "Jugoistočnu Evropu u velike probleme".

- Nadam se da će strukture koje upravljaju EU, razmišljati o tome i mislim da ubuduće nećemo imati administrativne zabrane i probleme koji se baziraju na ideologiji" ili na nepoverenju - rekao je on.

Predsednik EBC i uprave kompanije Gasprom, Aleksej Miler rekao je da je cilj te organizacije integracija zapadnih i istočnih ekonomija, i ocenio da to postaje sve aktuelnije.

On je rekao da će na današnjem skupu biti donete odluke i o učešću drugih regiona u radu EBC i dodao da se pacifički i azijski region uključuju u rad te organizacije.

- Danas ćemo doneti odluke vezane za širenje podrčja naše delatnosti - rekao je Miler na otvaranju skupa.

On je rekao da će se raspravljati i o energetskom sektoru u Evropi i njegovoj budućnosti, i naveo da na skupu učestvuje 80 kompanija iz 24 zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track