Beograd postaje centar Irana za ceo Balkan
Foto: Nebojša Mandić

Beograd postaje centar Irana za ceo Balkan

InfoBiz -

BEOGRAD - Privredno–trgovinski centar Irana biće otvoren u Beogradu u naredna dva meseca i biće sedište iranske privrede za ceo region Balkana i jugoistočne Evrope, najavio je danas ambasador Irana u Srbiji Madžid Fahim Pour.

On je u razgovoru sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasimom Ljajićem preneo i zainteresovanost pojedinih predstavnika iranskog finansijskog sektora za kupovinu neke od banaka u Srbiji, u cilju uspostavljanja platnog prometa između dve zemlje i lakšeg poslovanja privrednika iz Irana u Srbiji.

Ljajić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, razgovarao i sa ambasador Koreje u Srbiji Li Dohunom koji je potvrdio da će krajem septembra Srbiju posetiti više predstavnika turističkih agencija iz Koreje, kako bi se upoznali sa turističkim potencijalima zemlje i kasnije ih uvrstili u svoju ponudu.

Dohun i Ljajić su razgovarali i o mogućnostima zaključenja sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju dve zemlje. Ljajić je rekao da stručne službe Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija razmatraju efekte koje bi takav sporazum imao na postojeću robnu razmenu dve zemlje, kao i da će o tome izvestiti nadležne u Seulu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track