BORBA ZA ŽELEZARU: Ovo su dve tačke oko kojih nije bilo dogovora s Amerikancima!
Foto: Tanjug

Esmark nije prihvatio ponudu Vlade

BORBA ZA ŽELEZARU: Ovo su dve tačke oko kojih nije bilo dogovora s Amerikancima!

InfoBiz -
Vlada je prihvatila da sirovine u Železari budu garancija za novi kredit, uz uslov da uvek bude sirovina u vrednosti od bar 100 miliona. “Esmark” je tražio da vrednost sirovina bude 55 miliona

Vlasnik “Esmarka” Džejms Bušar juče se oglasio saopštenjem i tvrdi da nije mogao da prihvati predlog Srbije sa promenjenim finansijskim uslovima.

Kaže da je ponuda podrazumevala ulaganje u osnovna sredstva u iznosu od 130 miliona dolara, kredit za obrtni kapital od 200 miliona dolara i 400 miliona dolara za održavanje, rezervne delove i kapital potreban za kontinuiran rad dve visoke peći.

Savetnik Milošević kaže da prepoznaje samo deo investicija o kojima je bilo reči.

- Obrtni kapital je ovaj koji je trenutno u Železari, dok je za kredit od 200 miliona dolara tražena garancija Vlade. Kada je u pitanju 400 miliona dolara za održavanje, zaista ne znam o čemu je reč - konstatuje Milošević.

Vlada je prihvatila da sirovine u Železari budu garancija za novi kredit, uz uslov da uvek bude sirovina u vrednosti od bar 100 miliona. “Esmark” je tražio da vrednost sirovina bude 55 miliona.

Vlada je u poslednjoj ponudi zahtevala da obrtnog kapitala uvek bude 70 miliona dolara. Tu poslednju ponudu “Esmark” nije prihvatio i pregovori su prekinuti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track