DAČIĆ O JUŽNOM TOKU: Rusi, razmislite još jednom!
Foto: Dado đilas

Nada se nagodbi

DAČIĆ O JUŽNOM TOKU: Rusi, razmislite još jednom!

InfoBiz -
Šef srpske diplomatije je rekao da je to stvar nagodbe velikih zemalja i da Srbija niti je uticala niti može posebno uticati na to, jer godinama već traju sporenja oko izgradnje Južnog toka

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da se Srbija nada da će naknadnim razgovorima ipak doći do nagodbe između EU i Rusije o izgradnji gasovoda Južni tok.

Dačić je posle rasprave o Zapadnom Balkanu u EP rekao novinarima da je to za Srbiju veoma važno jer nema alternativni pravac snabdevanja osim onog iz Ukrajine. "Građani jugoistoične Evrope imaju ista prava kao i oni u srednjoj i severnoj Evropi koji su sličan takav aranžman napravili sa Rusijom, i tražimo ravnopravan tretman", kazao je on.

Srbija, kako je rekao, poziva da se još jednom preispita mogućnost izgradnje Južnog toka, jer je mnogo pažnje i truda uložila u Južni tok i zato ne može lako da se odrekne tog alternativnog pravca snabdevanja gasom. Dačić je rekao da je to stvar nagodbe velikih zemalja i da Srbija niti je uticala niti može posebno uticati na to, jer godinama već traju sporenja oko izgradnje Južnog toka, a EU je svojim članicama nametnula nove uslove za zaustavljenja tog projekta.

"Srbija bi uspostavljanjem projekta izgubila velike poslove na njegovoj izgradnji, ali i prihode koje bi od Južnog toka mogla dobiti", zaključio je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track