Deficit smanjen deset puta za godinu dana
Foto: Zorana Jevtic

Premijer u Cirihu rezultatima mami investitore

Deficit smanjen deset puta za godinu dana

InfoBiz -
Srbija nudi najbolje uslove poslovanja, a ekonomija se ozbiljno oporavlja, pa je deficit od početka godine 140 miliona evra, dok je u istom periodu 2014. bio 1,45 milijardi

BEOGRAD - Srpski premijer Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija u mogućnosti da ponudi najbolje uslove u regionu za sve strane investicije i naveo da je ekonomija ozbiljno oporavljena, na šta ukazuje i podatak da je deficit od početka godine 140 miliona evra, dok je u istom periodu prošle godine bio oko 1,45 milijardi evra.On je to izjavio u Cirihu na poslovnom forumu u organizaciji Privredne komore Švajcarska - centralna Evropa i naveo da Srbija čini sve kako bi sačuvala regionalnu stabilnost, koja je važna za dolazak stranih investicija. Rastu prihodiObraćajući se investitorima, Vučić je govorio o ekonomskim i zakonskim reformama koje Srbija sprovodi, kao i o spoljnopolitičkim aktivnostima Vlade i sporazumu sa MMF.Premijer je naveo da je prihod od PDV za oko 2,5 milijardi dinara veći u odnosu na jun prošle godine, što nedvosmisleno govori o početku dugoročnog oporavka srpske ekonomije. Svi prihodi znatno su veći u odnosu na prethodni period i svi rashodi su znatno niži. Premijer je naveo i da manje strahuje za srpsku ekonomiju, a mnogo više za politiku i političku stabilnost, za koju veruje da će biti očuvana.- Region zapadnog Balkana može da ide napred samo ako svi zajedno radimo. Srbija će nastaviti da investira u regionalnu stabilnost - poručio je Vučić.

Istakao rezultate srpske vlade... Aleksandar Vučić i Dušan Vujović
Istakao rezultate srpske vlade... Aleksandar Vučić i Dušan Vujović

Ko ČerčilObraćanje je završio rečima „neka se Srbija uzdigne“, aludirajući na završne reči Vinstona Čerčila, koji je u istoj zgradi 1946. održao govor pozdravljajući ujedinjenje Evrope, uzvikujući „Neka se Evropa uzdigne“.Inače, forum „Srbija na putu moderne ekonomije“ otvorio je ambasador Švajcarske u Srbiji Žan-Danijel Ruh, navodeći da je broj švajcarskih investicija u 2014. dupliran u odnosu na 2013.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track