DINKIĆ ŠIRI PRIVATNI BIZNIS: Ljudi, evo posla, Mlađa zapošljava!
Foto: Zorana Jevtic

Bivši ministar finansija

DINKIĆ ŠIRI PRIVATNI BIZNIS: Ljudi, evo posla, Mlađa zapošljava!

InfoBiz -
Ekslider G17 plus i URS više ne veruje partijskim ekspertima, pa na konkursu traži finansijskog stručnjaka za privatnu firmu

BEOGRAD - Tokom dvanaestogodišnje kontrole ekonomskih tokova Srbije Mlađan Dinkić je uvek imao spremne partijske kadrove da preuzmu brigu o državnoj imovini, ali ih je sad, kad mu treba finansijski stručnjak za privatnu firmu, sve zaboravio.Tako je za angažovanje finansijskog stručnjaka raspisao konkurs, u kojem je kandidatima poručio da se ne prijavljuju ako ne razumeju oglas napisan na engleskom.„MD solušn“, firma bivšeg lidera G17 plus i URS, osnovana je prošle godine i bavi se savetovanjem. Nije poznato koliko ima zaposlenih, a u oglasu na engleskom koji je postavljen na portalu Infostud traži finansijskog analitičara. U Dinkićevom oglasu piše da je za obavljanje posla neophodno dobro poznavanje jezika na kojem je napisan.

Samo za poliglote- Ukoliko tekst oglasa ne razumete u potpunosti, savetujemo vam da razmislite da li je ovo pravi posao za vas - nedvosmisleno poručuje Dinkić kao privatni poslodavac.Do pre nekoliko godina lider stranke eksperata nije bio toliko strog kad je zapošljavao. Nije mu smetalo da među ekonomskim diplomatama, s platom od 2.600 do 4.600, bude onih koji su do tada bili samo savetnici po raznim ministarstvima, pravnici, magistri filozofije, prevodioci kineskog, diplomirani filolozi, policajci... Da je bivši ministar bio ovako revnostan prilikom kadriranja, ne bi se desilo da partijski direktori „Skijališta Srbije“ za samo četiri godine uvećaju broj zaposlenih za 50 odsto, a smanje profit pet puta, niti da u Fondu za razvoj 40 odsto kredita vrednih milijardu evra bude nenaplativo.

Interes presudioDragan Dobrašinović, predsednik UO Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava, kaže da Dinkićev oglas pokazuje da se ljudi drugačije ponašaju kad je reč o privatnom interesu u odnosu na situaciju kad zastupaju javni interes.- Nije ovde problem samo u Dinkiću već u generalno nemarnom ili zlonamernom odnosu prema javnom dobru i nepostojanju ozbiljnih sistemskih mehanizama njegove zaštite - navodi on.

Ne odriče se državeSAVETUJE JAVNA PREDUZEĆADinkić nije želeo da komentariše ovaj privatnički poduhvat. U oglasu se navodi da je „MD solušn“ regionalna konsultantska kompanija fokusirana na tržište zapadnog Balkana, Srednjeg istoka i Rusije, specijalizovana za poslove spajanja i preuzimanja, korporativnih finansija i savetovanje javnog sektora. Budućim saradnicima nudi „izazovno radno mesto uz mogućnost saradnje s vrhunskim profesionalcima i priliku za dugoročan profesionalni razvoj u atraktivnom sektoru“, a idealan kandidat treba da ima fakultetsku diplomu i do dve godine radnog iskustva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track