AMBASADOR DITMAN: Nemačke kompanije planiraju da i dalje ulažu u Srbiju
Foto: Dragana Udovičić

Podrška na putu ka EU

AMBASADOR DITMAN: Nemačke kompanije planiraju da i dalje ulažu u Srbiju

InfoBiz -

INĐIJA - Nemačke kompanije imaju poverenje u Srbiju kao investicionu destinaciju i planiraju i dalje da ulažu u našu zemlju, izjavio je danas ambasador Nemačke Aksel Ditman.

Ditman je poručio da će Nemačka nastaviti da podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji. On je, nakon otvaranja novog pogona nemačke kompanije IGB Automotiv Komp u Inđiji, rekao da je impresioniran brzinom gradnje tog pogona, s obzirom da je pre samo osam meseci postavljen kamen temeljac.

VUČIĆ U INĐIJI: Otvoren novi pogon kompanije auto-delova

"Ovo je, ustvari, proširenje pogona i snažan znak da nemačke kompanije održivo investiraju u Srbiju", rekao je Ditman.

Nemački ambasador je podsetio da je ta kompanija, koja se bavi proizvodnjom grejača za automobilska sedišta, posluje u Srbiji od 2007. godine, da je do sada uložila 16 miliona evra i da ima više od 2.000 zaposlenih.

Foto: Prinscreen
Foto: Prinscreen

Ditman je rekao da je ekonomska razmena između Srbije i Nemačke sve intenzivnija, da veliki broj nemačkih kompanija posluje u Srbiji, a da će njihov broj biti povećan u narednom periodu. On je pohvalio Srbiju na sprovođenju reformi, ističući da treba da nastavi intenzivan razvoj tržišne ekonomije, da nastavi reforme u smislu vladavine prava i poglavlja 23, kako bi se obezbedio stabilan okvir za inestitore.Takođe, dodao je i da treba raditi na modernizaciji obrazovanja, u smislu uvođenja dualnog obrazovanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track