Domaći prašak, nemački kvalitet

Obradujte svoju odeću

Domaći prašak, nemački kvalitet

InfoBiz -
Kompanija „Inhem“ iz Zrenjanina zbog tehnologije proizvodnje spada u 10 najboljih firmi u Evropi na polju hemijske industrije

BEOGRAD - U zemlji u kojoj se godišnje potroši oko 64.000 tona praškastog deterdženta za veš, odnosno devet kilograma po glavi stanovnika, kojima se reklamnim porukama servira ideja da rublje uvek može biti belje, a utrošak novca manji, postavlja se pitanje kako odabrati pravi proizvod i šta on podrazumeva.Kurir je zato posetio stručnjaka Stevana Blagojevića iz Instituta za opštu i fizičku hemiju.

Efikasnost- Dobar prašak obezbeđuje belinu belog veša, pruža očuvanje boja kod tkanina u koloritu i ostvaruje efikasnost pri pranju na temperaturi manjoj od 60 stepeni - objašnjava Blagojević i dodaje da na našem tržištu imamo proizvode domaćih i stranih fabrika, za koje je u hemijskoj industriji podjednako važno da ostvare tri komponente - bezbednost proizvoda, ekološku kompatibilnost sirovina, što znači da je proizvod biorazgradiv, i efikasnost.

Bezbednost, ekološka kompatibilnost i kvalitet... Stevan Blagojević
Bezbednost, ekološka kompatibilnost i kvalitet... Stevan Blagojević

- Kad je reč o kvalitetu, postoje deterdženti koji se svrstavaju u ekonomsku ili višu klasu. Svaki moderan praškasti deterdžent sadrži od 17 do 20 različitih sirovina, pri čemu oni skuplji imaju više ključnih komponenti kao što su kiseonik, enzimi i tenzidi. Posledica toga je veća efikasnost pri istom doziranju i ceni - navodi Blagojević, koji za dobar primer izdvaja domaćeg proizvođača - kompaniju „Inhem“ iz Zrenjanina.

KomponenteKako navodi, u pitanju je jedna od deset evropskih najboljih fabrika kad je reč o tehnologiji proizvodnje.Poseduju tehnologiju suvog umešavanja, uvoze komponente najrenomiranijih proizvođača u svetu, obavljaju interne kontrole sirovina i gotovog proizvoda, posle čega sledi nezavisna, spoljašnja kontrola. Takav princip poslovanja u kojem se troškovi proizvodnje režu zbog smanjenih potreba za radnom snagom i potrošnjom energije ostavlja im prostor da po istoj ceni naprave kvalitativni skok. Najbolja potvrda toga je što „Inhemov“ prašak „deus“ nosi žig nemačkog proizvođača sirovina broj jedan u svetu BASF i što je u pitanju firma koja izvozi na tržište gotovo čitave bivše SFRJ - rekao je Blagojević.

Reference- 130 proizvoda ima „Inhem“- „deus“, „duel“, „skala“, „spin“, „pompa“ neki su od njihovih proizvoda- poseduje iskustvo u proizvodnji dugo više od 20 godina- 33 odsto udeo je izvoza u ukupnoj prodaji- izvoze u sedam zemalja regiona i na teritoriji EU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track