Dušan Vujović: KKR nudi rešenje za loše kredite u Srbiji!
Foto: FoNet

Ministar finansija

Dušan Vujović: KKR nudi rešenje za loše kredite u Srbiji!

InfoBiz -
KKR je, prema rečima Vujovića, jedan od najvećih investicionih fondova koji je kod nas za 1,5 milijardi dinara kupio SBB, to je firma koja dolazi da ulaži velike pare i ide na sigurne dobitke

BEOGRAD - Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da investicioni fond KKR nudi rešenje za nenaplative kredite (NPL) koje je prilagođeno konkretnoj situaciji i uslovima u Srbiji, a to je da se "napadne" menadžment preduzeća koja ne vraćaju kredite.Vujović je, na 15. Ekonomskom samitu gde je Tanjug BIZ medijski partner, rekao da KKR nudi prilagođeno rešenje, nasuprot rešenjima koja nude druge velike firme, a koja podrazumevaju velike troškove i gubitke rešenja loših kredita.

"Oni nam nude prilagođena rešenja, da se napadne stanje preduzeća i njihov kvalitet, odnosno da u firmama koje ne servisiraju kredite napadnu problem menadžmenta, a paralelno napadaju i finansijsku stranu. Svi dobro znaju da je loš menadžment često jedan od glavnih razloga što je firma ušla u finansijske teškoće", rekao je Vujović i dodao da je evidentna i nespremnost banaka da prihvate rešenja, jer ih ne vide kao održiva.

"Stvoriće se uslovi da i banke vide da je ovakvo rešenje održivo, da im investitor ponudi da uz pomoć menadžmenta uđe u rešenje NPL-ova kod nas, i time, verovatno po klasterima, ponude rešenje za ključne velike banke i ključne velike dužnike", rekao je ministar.

KKR je, prema rečima Vujovića, jedan od najvećih investicionih fondova koji je kod nas za 1,5 milijardi dinara kupio SBB, to je firma koja dolazi da ulaži velike pare i ide na sigurne dobitke.

"Mi smo sada započeli proceduru ocene NPL-ova, uskoro počinje i procedura ocene aktive u bankama, i to će biti preduslov da se reši problem nenaplativih kredita", zaključio je ministar finansija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track