FISKALNA LUTRIJA OPET OD JESENI, A DOBITNIK STANA VLADIMIR PORUČUJE: Račune skupljam i dalje!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Dobitnici potpisali ugovore za dodelu stanova

FISKALNA LUTRIJA OPET OD JESENI, A DOBITNIK STANA VLADIMIR PORUČUJE: Račune skupljam i dalje!

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić potpisala je danas ugovore o dodeli dva stana pobednicima četvrtog izvlačenja nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" i najavila da je na jesen predviđen još jedan krug te nagradne igre.

Stan u beogradskom naselju Stepa Stepanović dobio je Vladimir Vidosavljević iz Beograda, a stan u "Beogradu na vodi" Vesna Burgić iz Blaca. Brbabić je nakon potpisivanja ugovora novinarima rekla da je time završen još jedan krug fiskalne lutrije, te da bi uskoro sa Poreskom upravom trebalo da budu objavljeni konačni fiskalni efekti nagradne igre.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Za nju je, kaže, najveći fiskalni rezultat to što je u januaru u malim trgovinskim objektima povećana naplata poreza 83,5 odsto, te da je to fantastičan rezultat. Najavila je da će sledeće nedelje u okviru nagradne igre biti proglašeni pobednici u takmičenju gradova i opština, te da će po 20.000 evra dobiti pet lokalnih samouprava u kojima je zabeležena najveća fiskalna disciplina, a prvih 12 besplatne wi-fi zone.Ona je navela da je od početka nagradne igre stiglo 8,5 miliona koverata i da takav odziv građana nije očekivala.

Brnabić je kazala i da je u nagradnoj igri učestvovalo između 20 i 45 odsto stanovništva Srbije, te da će u narednom periodu biti sagledani fiskalni efekti.Navodeći da je naplata PDV povećana, Brnabić je rekla da je važno da građani nastave da skupljaju fiskalne račune i slipove jer porez koji se plaća prilikom kupovine roba i usluga odlazi u budžet Srbije, a to znači veća ulaganja u obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu i javne usluge. Podsetila je da je nagradna igra samo jedna od 68 mera u nacionalnom programu i akcionom planu za borbu protiv sive ekonomije, koju vlada, kaže, odlučno nastavlja.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Dobitnik stana Vladimir Vidosavljević, koji je dobio stan od oko 83 metara kvadratnih u naselju "Stepa Stepanović", rekao je da je poslao oko desetak koverata, a da je spremio fiskalne račune za još deset. "Skupljam i dalje račune, nadam se da će se nagradna igra nastaviti", rekao je Vidosavljević, koji ima šestočlanu porodicu.

Vesna Burgić, koja je dobila stan u izgradnji u "Beogradu na vodi", površine 62 metara kvadratnih, rekla je da joj je drago što je drugi put u nagradnoj igri izvučen neko iz Blaca. "Nisam se mnogo nadala", rekla je Burgić, dodajući da je poslala oko 70 koverata i da od uzbuđenja nije smela ni da gleda izvlačenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track