FUNKCIONER SNS KRAO STRUJU Građanima seku struju za 7.000, a on je napravio štetu od 54.000 evra
Foto: Facebook

Firma Zorana Đermanovića, lozničkog naprednjaka oštetila državu

FUNKCIONER SNS KRAO STRUJU Građanima seku struju za 7.000, a on je napravio štetu od 54.000 evra

InfoBiz -
Zoran Đermanović, odbornik Srpske napredne stanke u Skupštini opštine Loznica, neovlašćeno potrošio skoro pola miliona kilovat-sati električne energije i zaradio tri krivične prijave. Utvrđeno da su na brojilima firme „Intertrans“ oštećeni državni žigovi, kažu u EPS

Zoran Ðermanović, odbornik Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Loznica, uhvaćen je da je na krađi struje oštetio „Elektroprivredu Srbije“ za 6,7 miliona dinara, što je više od 54.000 evra.Naime, kako Kurir saznaje, u Ðermanovićevoj firmi „Intertrans“ iz Loznice, koja se bavi proizvodnjom drvenih gajbica, pre dve nedelje otkrivena su neispravna brojila preko kojih je kradena struja, pa mu je ona odmah isečena, ali mu je, kako on tvrdi, ponovo uključena do okončanja sudskog postupka.- „Elektrodistribucija“ je otkrila da je Ðermanović u firmi imao više neispravnih strujomera koji su bili priključeni na elektromrežu i preko kojih je krao struju za ogromnu halu u kojoj je smeštena proizvodnja. Zbog političkih veza lokalna elektrodistribucija nije mogla da mu iseče struju, pa su iz EPS bili prinuđeni da pošalju ekipu iz Ćuprije da ga skinu s mreže. Ljudima seku struju za 7.000 dinara, a on je godinama krade i nikome ništa - kaže izvor Kurira iz Loznice.UtrošakU „Elektroprivredi Srbije“ Kuriru je potvrđeno da su u okviru velike akcije otkrivanja neovlašćene potrošnje električne energije radnici „EPS distribucije“ 15. januara ove godine otkrili nepravilnosti na sva tri regularno prijavljena brojila u firmi „Intertrans“, zbog čega su ih demontirali i isključili struju.- Direkcija za mere i dragocene metale detaljnim pregledom konstatovala je da su na brojilima firme „Intertrans“ bili oštećeni državni žigovi, čime je došlo da zloupotrebe u merenju potrošnje električne energije. Firmi „Intertrans“ obračunato je ukupno 6,7 miliona dinara neovlašćeno utrošene električne energije, odnosno ukupno 444.423 kilovat-sata neovlašćene potrošnje. Zbog otkrivenih nepravilnosti u firmi „Intertrans“ podnete su tri krivične prijave - kažu u EPS.Sudski procesZoran Ðermanović priznaje da mu je pre dve nedelje „Elektrodistribucija“ isključila struju u firmi, ali negira da se nelegalno priključio na elektromrežu.- To nije dokazano. Nikakav skriveni kabl ne postoji. Radi se o tri strujomera u okviru firme koje su radnici „Elektrodistribucije“ iz Loznice svakog meseca popisivali. Sad je utvrđeno da navodno strujomeri nisu dobro očitavani, ali to je njihov problem, nije moj. Imam 500.000 dinara mesečnu potrošnju struje u firmi i račune redovno plaćam - kaže Ðermanović.On dodaje da mu je četiri-pet dana kasnije ponovo uključena struja u firmi.- Sa „Elektrodistribucijom“ iz Loznice sporazumeo sam se da mi se uključi struja dok se na sudu ne dokaže šta je istina - ističe Ðermanović.

Aleksandar Obradović, EPSGRAĐANI PLAĆAJU RAČUNE, PROBLEM JE PRIVREDAGeneralni direktor „Elektroprivrede Srbije“ Aleksandar Obradović zahvalio je juče građanima Srbije na tome što redovno izmiruju dugove prema EPS i potvrdio ono što se već dobro zna da je najveći problem s naplatom struje od privrede.- U saradnji s Vladom Srbije radimo aktivno na rešavanju problema najvećih gubitaša. Siguran sam da ćemo već ove godine imati rezultata u toj oblasti - smatra Obradović. Prema njegovim rečima, EPS je prošlu godinu završio s pozitivnim poslovanjem iako je planiran gubitak od više od 20 milijardi dinara, a kompanija je, po raznim osnovama, prošle godine uplatila u državnu kasu oko 65 milijardi dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track