GODIŠNJA FORBSOVA LISTA: Cepter najbogatiji Srbin, težak pet milijardi dolara!
Foto: Marina Lopičić

Daleko ispred Kostića i Miškovića

GODIŠNJA FORBSOVA LISTA: Cepter najbogatiji Srbin, težak pet milijardi dolara!

InfoBiz -

BEOGRAD - Najbogatiji čovek u Srbiji je Filip Cepter, odnosno Milan Janković, čija imovina se procenjuje na pet milijardi dolara, objavio je magazin Forbs u tradicionalnoj godišnjoj listi svetskih milijardera.

Na drugom mestu je vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić sa bogatstvom od 540 miliona dolara, a sledi Miroslav Mišković, koji raspolaže sa 520 miliona dolara, prenosi N1.

U Sloveniji su najbogatiji Iza i Samo Login, par koji je zaradio enormno bogatstvo na aplikaciji "Talking Tom Cat".Njihov imetak se procenjuje na 700 miliona dolara, a sledi ih vlasnik Ineterbloka Joc Pečečnik sa bogatstvom od 266 miliona dolara, navodi Forbs.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

U Hrvatskoj je najbogatija hrvatsko-čileanska porodica Lukšić, sa neto vrednošću od 15 milijardi dolara. Nakon njih je austrijsko-hrvatski milijarder Ditrih Matešić, vlasnik "Red bula", sa bogatstvom od 10,8 milijardi dolara.Slede vlasnik Agrokora Ivica Todorić sa 499 miliona dolara i vlasnik Atlantik grupe Emil Tedeski sa neto bogatstvom od 208 miliona dolara.

Što se Makedonije tiče, Forbs navodi da se na vrhu nalazi vlasnik Orka holdinga Jordan Kamcev sa 238 miliona dolara, a drugi je vlasnik Makstila Minco Jordanov sa 234 miliona dolara.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

U Bosni i Hercegovini su najbogatiji Kenan i Damir Hastor, koji su nasledili Prevet i ASA grupu i raspolažu sa 412 miliona dolara. Iza njih je vlasnik HIFA grupe Izudin Ahmetlić sa imetkom od 364 miliona dolara.

Zvanično najbogatiji Crnogorac je bivši premijer Tajlanda Taksin Šinavatra, koji je dobio državljanstvo te zemlje, sa imetkom od 1,61 milijardom dolara.Na drugom mestu je porodica premijera Mila Đukanovića, koja raspolaže sa 167 miliona dolara, ali Forbs navodi da o njihovom bogatstvu ne postoje zvanični podaci.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: (KURIR TV) Korisnici socijalne pomoći čiste sneg na ulicama Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track