HIT: Direktor tužio firmu jer ga je napao lavabo!
Foto: Fonet

Traži 56.000 evra

HIT: Direktor tužio firmu jer ga je napao lavabo!

InfoBiz -
Prvi čovek „Gradskih pijaca“ Ivan Sočo, inače svetski šampion u kik-boksu, zahteva odštetu od svog preduzeća zbog povreda koje je zadobio u toaletu

BEOGRAD - Ivan Sočo, direktor jednog od najprofitabilnijih beogradskih preduzeća - „Gradskih pijaca“, od firme traži neverovatnih 6.800.000 dinara odštete zbog povrede koju je zadobio kad mu je u toaletu 2009. godine keramički lavabo pao na nogu.Ova tužba tek je delić pikanterija koje o svom direktoru otkrivaju nezadovoljni radnici, a zvuči još smešnije kad se ima u vidu da je Sočo svetski šampion u kik-boksu i da je izuzetno jake građe naspram jednog lavaboa.Otpuštanja- Osim podatka da je kik-boksera svetskog ranga napao lavabo, interesantno je i da je tada, u ime povređenog Soča, tužbu podnela njegova advokatica Maja Bajagić. Ona je supruga sadašnjeg pomoćnika direktora Bojana Bajagića, koga je Sočo i doveo u JKP „Gradske pijace“ odmah po preuzimanju direktorske pozicije - navodi se u dokumentima koje su medijima uputili zaposleni u ovom preduzeću.Radnici navode i da su „Pijace“, koje su prošle godine ostvarile duplo veći profit od planiranog, počele s otpuštanjem „nepodobnih kolega“.MobingSočo je, navodi se u mejlu, uz pomoć sindikata uradio novu sistematizaciju radnih mesta u preduzeću i proglasio tehnološkim viškom 19 radnika, iako otpuštanja u javnom sektoru još nisu počela.- Početkom juna vršio je mobing nad našim kolegama s terena, tako da je nekoliko pijačnih referenata „zbog povećanog obima posla“ prebacio na težak fizički rad u tehnički servis, gde su kolege morale da rade razbijanje asfalta, betona i kopanje kanala. Na pijacama kruži anegdota da je to Goli otok i da se tamo šalju neposlušni zaposleni na prevaspitavanje i „revidiranje“ - piše u dopisu medijima.

Ko je Ivan SočoUDOMLJEN POSLE AFEREIvan Sočo došao je u žižu javnosti kad ga je s mesta šefa republičke Uprave za veterinu smenila Vlada nakon skandala s nedozvoljenim nivoom aflatoksina u mleku. Nakon toga postavljen je za sekretara za poljoprivredu, a kasnije i na mesto predsednika Skupštine zoo-vrta. Sočo je 2001. godine bio svetski, a 2002. evropski šampion u tom sportu.

„Gradske pijace“LAVABO JE PREKINUO USPEŠNU KARIJERU BOKSERAU JKP „Gradske pijace“ odgovorili su da je lavabo prekinuo uspešnu karijeru Ivana Soča.- U tom periodu imao je pripremne mečeve i dogovore s menadžerima za ugovor za titulu prvaka, kao i dogovore za K1 karavan, a pobeda na turniru K1 iznosi 400.000 dolara godišnje i svaka pojedinačna pobeda se dodatno naplaćuje, što je Ivan Sočo propustio kao šansu. Dok je bio rukovodilac Sektora pijačnih usluga u kasu preduzeća slilo se dva i po miliona evra - odgovaraju u ovom preduzeću, gde povodom mobinga radnika poručuju da je „bespredmetno govoriti o tome, jer nijedna tužba nije podneta, a socijalni program je napravljen u svim preduzećima“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track