Prikaži najnovije vesti
dotacije, investicije, novac, foto Zorana Jevtić
Javni poziv za podsticaje

INVESTICIJE: Dotacije onom ko zaposli 10 radnika

Biznis 0

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava za direktne investicije.

Uredbom o uslovima i načinu privlačenja direktnih investicija definisano je da se mogu podržati investicioni projekti u proizvodnom sektoru, sektoru usluga koje mogu biti predmet međunarodne trgovine, kao i projekti u sektoru poljoprivrede i ribarstva.

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je da država sve više usmerava svoje kapacitete i aktivnosti ka razvoju domaćeg preduzetništva koje obično ima manji potencijal od stranih investitora i da je upravo radi toga i objavljen javni poziv. Dodao je da je ideja da se podrže i manji investicioni projekti, a posebno oni u nerazvijenim i devastiranim područjima, i u tom se slučaju podsticajna sredstva mogu dodeliti i za realizaciju projekata vrednosti od najmanje 100.000 evra i sa zapošljavanjem najmanje 10 novih radnika.
- Brinemo o domaćim investitorima i različitim vidovima podrške želimo da obezbedimo da se njihova poslovanja razvijaju još više - rekao je Knežević i naglasio da je upravo privatni sektor - mala i srednja preduzeća - okosnica privrednog razvoja.


E.K.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir